اعظم گلزارمنش
مواد لازم برای 6-8 نفر
برنج 300 گرم (2پیمانه)
لپه 70 گرم
كره 100 گرم
گوشت چرخكرده شترمرغ 500 گرم
نمك، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
پیازداغ 3 قاشق سوپخوری
سبزی دلمه ریز خردكرده* 500 گرم
برگ مو 500-600 گرم
غوره یا گوجه سبز 300 گرم
آب گوشت 500 میلیلیتر (2 پیمانه)
* تره، جعفری، گشنیز، شوید، ترخون، نعنا
روش تهیه دلمه برگ مو با سس ترش
برنج و لپه را بخیسانید و بعد برنج را در آبجوش دارای نمك بپزید و در آبكش بریزید. آنگاه لپه را هم بپزید و كنار بگذارید. كره را در تابه مناسبی بریزید و روی اجاق بگذارید. گوشت، نمك، فلفل و زردچوبه را بیفزائید و 5 دقیقه، تفت دهید. سپس پیاز داغ و سبزی دلمه را اضافه كنید و دو دقیقه دیگر مواد را تفت دهید.
آنگاه لپه و برنج را بیفزائید و مخلوط كنید. حالا روی هر برگ مو قدری از مواد فراهم كرده بریزید و آن را بپیچید. كف قابلمه مناسبی را با برگ مو بپوشانید و دلمهها را در آن بچینید. غوره یا گوجه سبز را روی دلمه بریزید و بشقابی رویش برگردانید و جسم سنگینی روی بشقاب بگذارید.
اكنون آب گوشت را روی دلمه بریزید و با حرارت ملایم، بپزید تا آبش نیز كشیده شود. حال دلمه را برای پذیرائی در دیس مناسبی بكشید.
یادآوری: میتوانید دلمه برگ مو را با سس شیرین نیز تهیه كنید. در این صورت غوره یا گوجه سبز را حذف كنید و یك پیمانه شیره انگور را همراه با سه چهارم پیمانه سركه و یك چهارم پیمانه روغن مایع یا كره آبكرده، مخلوط كنید و همینكه دلمه پخت، این سس را رویش بریزید، بشقاب را بردارید و بگذارید سس به خورد دلمه برود.