اعظم گلزارمنش
مواد لازم برای 6 – 8 نفر
بادمجان كبابی 300 گرم
برنج پخته 100 گرم
گوشت چرخكرده 400 گرم
نعنا خشك 2 قاشق سوپخوری
تخممرغ 2 عدد
روغن مخصوص سرخ كردنی به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه سس
روغن مایع 2 قاشق سوپخوری
پیاز 1 عدد متوسط
رب گوجهفرنگی 2 قاشق سوپخوری
آب 1 لیتر (4 پیمانه)
روش تهیه كوفته بادمجان
همه مواد كوفته – به غیر از تخممرغها - را در كاسه دستگاه غذاساز بریزید، دستگاه را روشن كنید و تخممرغها را یكی یكی به آن بیفزائید. آنگاه روی مایه را بپوشانید و كنار بگذارید تا چسبندگی لازم را به دست آورد. اكنون هر بار به اندازه یك نارنگی از مایه كوفته بردارید، به شكل توپ درآورید و در روغن سرخ كنید.
سپس كوفتهها را در سس جوشان بیندازید و به مدت تقریبی 30 دقیقه، بپزید. حالا كوفته را برای پذیرائی در ظرف مناسبی بكشید.
روش تهیه سس: روغن را در تابه بریزید، پیاز را به آن بیفزائید و تفت دهید تا طلائی رنگ شود، آنگاه رب گوجهفرنگی را بیفزائید و كمی تفت دهید. سپس آب را اضافه كنید و بگذارید سس بجوشد.
نكات مهم
كبابی كردن بادمجان راههای زیادی دارد یكی از این راهها این است كه بادمجان را خوب بشوئید، روی صفحه فلزی كبابپز بچینید، دستگاه را با حرارت متوسط روشن كنید تا بادمجان كباب شود. در این فاصله چندینبار بادمجان را زیرورو كنید وقتی همه اطراف آن كبابی شد و پوستش كاملا سیاه شد. آن را در سینی قرار دهید تا خنك شود. حالا همه قسمتهای سوخته را جدا كنید. برای این كار میتوانید از اجاقگاز و یا فر هم به همین ترتیب استفاده كنید اگر هنگام كبابی كردن، چند شیار در بادمجان ایجاد كنید، زودتر به نتیجه خواهید رسید. اگر از بادمجانهای ریز هم استفاده كنید زودتر مغزپخت میشوند. بعد از كبابی كردن میتوانید بادمجان را در كیسه فریزر قرار دهید در كیسه را محكم ببندید و به مدت 15 دقیقه در فریزر قرار دهید در این صورت پوست سوخته بادمجان راحتتر جدا میشود.