مرضیه مرشدی
مواد لازم برای 4-6 نفر
سیبزمینی پخته و رنده كرده 500 گرم
تخممرغ 4 عدد درشت
نمك 1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه یكچهارم قاشق چایخوری
زعفران حلكرده غلیظ 1 قاشق چایخوری
روغن مخصوص سرخكردنی 5-6 قاشق سوپخوری
سبزی كوكو ریز خرد كرده* 500 گرم
تخممرغ 3 عدد درشت
نمك یكدوم قاشق چایخوری
فلفل سیاه یكچهارم قاشق چایخوری
آرد سفید 1 قاشق سوپخوری
گردوی ریز خرد كرده 2 قاشق سوپخوری
زرشك خیسانده 2 قاشق سوپخوری
* تره، جعفری، گشنیز، شوید، كمی شنبلیله
روش تهیه كوكوی دو رنگ
سیبزمینی، تخممرغها، نمك، فلفل و زعفران را در كاسه مناسبی بریزید و مخلوط كنید. آنگاه روغن را در تابه نچسبی به قطر حدود 23 سانتیمتر بریزید و روی اجاق داغ كنید. حالا مایه كوكوی سیبزمینی را در آن بریزید، در تابه را بگذارید و با حرارت ملایم كوكوی سیبزمینی را نیمپز كنید.
اینك كوكوی سبزی را به این ترتیب فراهم كنید. سبزی كوكو، تخممرغها، نمك، فلفل، آرد، گردو و زرشك را در كاسه بزرگی بریزید و خوب مخلوط كنید و آن را روی كوكوی سیبزمینی بریزید و صاف كنید. اكنون مجدداً تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و در تابه را بگذارید.
صبر كنید تا كوكوی سبزی نیز بپزد. میتوانید آن را برگردانید تا روی كوكوی سبزی نیز طلائیرنگ شود. برای اینكار بشقابی به اندازه در تابه انتخاب كنید. كوكو را برگردانید و دوباره آن را به تابه هدایت كنید. آنگاه كوكوی دورنگ را به اندازه دلخواه ببرید و برای پذیرائی در ظرف مناسبی بچینید.
یادآوری: زرشك را در یكدوم پیمانه آب گرم بخیسانید و 15 -20 دقیقه كنار بگذارید. سپس آن را در صافی بریزید، آب اضافی آن را بگیرید و مصرف نمائید.
نكات مهم
شما میتوانید این كوكو را در فر نیز تهیه نمائید. به این صورت كه قالب گرد به قطر 23 سانتیمتر را با كره چرب كنید. ابتدا مایه سیبزمینی و بعد مایه سبزی را روی آن بریزید و به مدت تقریبی 35-40 دقیقه در فر گرم كرده با دمای 180درجه سانتیگراد قرار دهید.
برای برشته شدن روی كوكو نیز میتوانید از گریل استفاده كنید. توجه داشته باشید كه زمان پخت مایه كوكوی زیرین را كمتر كنید و در واقع آن را نیمپز كنید تا وقتی مایه كوكوی دوم را میریزید كوكوی زیرین نسوزد. برای خوشمزهتر شدن كوكو میتوانید كمی كره آبكرده روی مایه سیبزمینی بریزید.
برای پف كردن بیشتر میتوانید از یكچهارم قاشق چایخوری بیكینگپودر در مایه كوكوها بهره بگیرید. برای بهتر چسبیدن مایه دو كوكو میتوانید كمی پنیر موزارلای رنده كرده بین دو مایه بریزید. بهترین ادویهها در مایه سبزی، پودر گل سرخ و زردچوبه است كه میتوانید به این مایه پودر یا خلالبادام نیز بیفزائید و در مورد مایه سیبزمینی از تخم خردل آسیابكرده، دارچین و زردچوبه استفاده كنید. قبل از ریختن مایه سیبزمینی نیز میتوانید كمی كنجد كف تابه یا قالب چربكرده بپاشید.