اعظم گلزارمنش
مواد لازم خورش قورمه سبزی
برای 2 نفر
تره 200 گرم
جعفری 200 گرم
شنبلیله 50 گرم
اسفناج 150 گرم
روغن مایع 100 میلیلیتر
پیاز ریز خردكرده 1 عدد متوسط
گوشت ماهیچه یا مغز ران گوسفندی 250 گرم
زردچوبه یكدوم قاشق چایخوری
فلفل یك چهارم قاشق چایخوری
نمك 1 قاشق چایخوری
لیموعمانی 2 عدد
لوبیا قرمز یكچهارم پیمانه
آبغوره 2 قاشق سوپخوری
روش تهیه خورش قورمه سبزی
ابتدا سبزی را پس از پاك كردن بشوئید و در آبكش بریزید تا كاملاً آب آن گرفته شود. آنگاه سبزی را ریز خرد كنید و در تابه مناسبی بریزید و روی اجاق بگذارید تا باقیمانده آب سبزی تبخیر شود. سپس نیمی از روغن را به آن بیفزائید و سبزی را تفت دهید. قبل از اینكه رنگ سبزی تغییر كند، آن را از روی حرارت بردارید.
اینك باقیمانده روغن را در قابلمه مناسبی بریزید و روی اجاق بگذارید و پیاز را در آن تفت دهید. گوشت را به صورت مكعبهای 4 سانتیمتری خرد كنید و به پیاز بیفزائید و به مدت پنج دقیقه، تفت دهید. زردچوبه و فلفل را اضافه كنید و 3 پیمانه آب در آن بریزید. در قابلمه را ببندید و روی حرارت متوسط بگذارید تا گوشت، نیمپز شود.
اكنون نمك، لیموعمانی خیسانده، سبزی تفت داده و لوبیای پخته را به خورش بیفزائید و به آرامی مخلوط كنید. حال بگذارید خورش بپزد و جا بیفتد. در اواخر طبخ آبغوره را اضافه كنید. خورش را در خورشخوری بریزید و همراه با چلو میل كنید.
یادآوری1: لیموعمانی را از چند جا با چنگال سوراخ كنید و به مدت 30 دقیقه در آب گرم بخیسانید و سپس مصرف كنید.
یادآوری2: برای پختن لوبیا قرمز، آن را از شب قبل بشوئید و در آب گرم بخیسانید. چند بار آب آن را عوض كنید و سپس بپزید.