انسیه حافظی
مواد لازم برای 10-12 نفر
گوشت چرخكرده 200 گرم
پیاز رنده كرده و آبگرفته 1 عدد
سبزی ریز خردكرده* 1 پیمانه
برنج آبكش كرده 1 پیمانه
نمك و فلفل به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
تخممرغ 2 عدد
آرد سوخاری به میزان لازم
پیازداغ 2 عدد
رب گوجهفرنگی 2 قاشق سوپخوری
زردچوبه یكدوم قاشق چایخوری
روغن مایع به میزان لازم
آب گوجهفرنگی 500 میلیلیتر
*(مرزه، جعفری، گشنیز و ریحان)
مواد لازم میانی
پیاز سرخكرده 2 قاشق سوپخوری
خلال بادام 2 قاشق سوپخوری
گردوی خردكرده یكدوم پیمانه
روش تهیه كوفته شانس
گوشت، پیاز، سبزی، برنج، نمك، فلفل، زردچوبه و تخممرغ را با هم مخلوط كنید و خوب ورز دهید تا چسبنده و منسجم شود. آنگاه با دست مرطوب هر بار گلولهای به اندازه یك نارنگی، از مایه بردارید و به شكل توپ درآورید و بعد حفرهای در آن ایجاد كنید. حال قدری از مایه میانی در آن بگذارید و دوباره كوفته را به شكل توپ درآورید و در آرد سوخاری بغلتانید.
كوفتهها را در روغن داغ و فراوان سرخ كنید. اینك پیازداغ، رب گوجهفرنگی، زردچوبه و روغن را در قابلمه مناسبی بریزید و قدری تفت دهید. سپس آب گوجهفرنگی و 2 پیمانه آب به آن بیفزائید و بگذارید سس بجوشد و قدری غلیظ شود. اكنون كوفتهها را در این سس بیندازید و پس از 5 دقیقه، كوفتهها را زیر و رو كنید و با حرارت ملایم، به مدت 45-60 دقیقه بپزید.
یادآوری1: بهتر است گوشت دو بار چرخ شود.
یادآوری 2: در ایرلند در سال نو این غذا تهیه میشود. معمولاً داخل یكی از كوفتهها سكه یا نشانی قرار داده میشود و هنگام میل كردن غذا یكی از افراد خانواده كوفته سكهدار را برمیدارد كه ایرلندیها معتقدند این شخص سالی توأم با شانس و موفقیت خواهد داشت.