اعظم گلزارمنش
مواد لازم برای 6-8 نفر
گوشت چرخكرده بدون چربی 600 گرم
پیاز رنده كرده 1 عدد متوسط
نمك به میزان لازم
فلفل سیاه یكدوم قاشق چایخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
ادویه 1 قاشق چایخوری
جوز هندی رنده كرده یكسوم قاشق چایخوری
شوید خردكرده 1 پیمانه
جعفری خردكرده یكدوم پیمانه
سیر رنده كرده 2 حبه
روغن مایع مخصوص سرخ كردن 3 قاشق سوپخوری
زعفران یكدوم قاشق چایخوری
ماست چكیده 500 گرم (2 پیمانه)
سس سفید 1 پیمانه
آبلیموی تازه 3 تا 4 قاشق سوپخوری
روش تهیه كوفته ماست
ابتدا گوشت، پیاز، نمك، فلفل، زردچوبه، ادویه، جوز هندی، نیمی از شوید، جعفری و یك حبه از سیر را دركاسهای بریزید و خوب ورز دهید. آنگاه از مایه فراهمكرده، كوفته قلقلی تهیه كنید و آنها را در روغن كمی سرخ كنید. سپس در قابلمه مناسبی یك پیمانه آب بریزید و روی اجاق بجوشانید.
كوفتهها را بیفزائید و به مدت 15 دقیقه با حرارت ملایم بپزید. اینك زعفران را بیفزائید و صبر كنید تا آب كوفته كشیده شود. اكنون ماست چكیده را با سس سفید، باقیمانده سیر، شوید، جعفری و آبلیمو مخلوط كنید و به كوفته بیفزائید آن را از روی حرارت بردارید و برای پذیرائی در كاسه مناسبی بكشید.
یادآوری: برای تهیه سس سفید؛ 25 گرم آرد را در ماهیتابهای بریزید و روی حرارت ملایم كمی تفت دهید تا خامی آرد گرفته شود، حالا 25 گرم كره به آن بیفزائید. سپس 250 میلیلیتر شیر را آرام و به تدریج به مخلوط بیفزائید و مرتب هم بزنید تا آرد گلوله نشود. صبر كنید تا سس كمی غلیظ شود.