پوراندخت نمیرانیان
مواد لازم
تمر هندی 400 گرم
سركه 500 میلیلیتر (2 پیمانه)
نمك 1/5 قاشق سوپخوری
بادمجان دلمهای 6 عدد
هویج 100 گرم
سیر 50 گرم
پیاز 1 عدد
گلكلم 150 گرم
فلفل تند 50 گرم
ترخون خشك 2 قاشق سوپخوری
پودر گلپر یكدوم قاشق سوپخوری
پودر تخم گشنیز 1 قاشق سوپخوری
سیاه دانه 1 قاشق سوپخوری
روش تهیه تـرشی بادمجان دلمهای با تمرهندی
ابتدا تمرهندی را با سركه مخلوط كنید و از صافی عبور دهید. حالا این سس را با یكدوم قاشق سوپخوری نمك، به مدت 5دقیقه بجوشانید. آنگاه بادمجان را بشوئید، خشك كنید و شكافی در آن ایجاد نمائید. سپس قدری داخل آن را به كمك قاشق خالی كنید.
حالا در قابلمه مناسبی آب بریزید و روی اجاق بجوشانید. باقیمانده نمك و بادمجانها را در آن بریزید و به مدت 5 تا 8دقیقه بپزید. سپس آنها را در صافی بریزید تا خنك شوند. آنگاه روی پارچهای قرار دهید تا رطوبتشان گرفته شود.
اینك هویج، سیر، گوشته بادمجان، پیاز، گل كلم و فلفل را پس از تمیز كردن، خرد كنید و همراه با نیمی از ترخون، گلپر، پودر تخمگشنیز، سیاهدانه و نیمی از سس تمرهندی مخلوط نمائید.
اكنون داخل بادمجانها را با این مواد پر كنید و در شیشه مناسبی قرار دهید. حالا باقیمانده سُس تمر هندی و ترخون را مخلوط كنید و روی بادمجانها بریزید. در ظرف را ببندید و ترشی را در یخچال نگهداری كنید تا پس از یك هفته قابل مصرف شود.