مرضیه فولادی
مواد لازم برای 4 نفر
لوبیا چشمبلبلی 250 گرم
برنج 4 پیمانه
گوشت بوقلمون به قطعات نازك خردكرده 400 گرم
نمك به میزان لازم
كره 50 گرم
زعفران حلكرده 2 قاشق چایخوری
زرده تخممرغ 3 عدد
تخم مرغ درسته 1 عدد
ماست 1 پیمانه
روغن مایع 160 میلیلیتر (دو سوم پیمانه)
شوید خردكرده 250 گرم
آب مرغ یا بوقلمون 125 میلیلیتر (یك دوم پیمانه)
روش تهیه
ابتدا لوبیا را پس از شستن، در آبگرم به مدت نیم ساعت بخیسانید. سپس بپزید و كنار بگذارید. برنج را مطابق دستورالعملهای گذشته، نسبتاً زنده آبكش كنید. حالا به گوشت نمك بزنید و نیم ساعت كنار بگذارید. در ماهیتابه مناسبی، كره را روی اجاق گرم كنید و قطعههای گوشت را در آن كاملاً تفت دهید.
در پایان، كمی زعفران روی گوشت بپاشید. اینك در كاسه مناسبی، تخممرغها و ماست را خوب مخلوط سازید. آنگاه روغن مایع و زعفران را بیفزائید و بزنید و با برنج مخلوط نمائید. ظرف نسوز مناسبی بردارید و با مقداری روغن مایع، كف و دیواره ظرف را چرب سازید. یك لایه از برنج زعفرانی را به ضخامت 2 سانتیمتر كف ظرف پهن كنید.
سپس شوید و لوبیا را با باقیمانده برنج مخلوط كنید. بوقلمون را روی لایه اول برنج بچینید. حالا باقیمانده برنج را در ظرف بریزید و با پشت قاشق بفشارید.
آب مرغ را روی برنج بریزید، روی ظرف را با فویل بپوشانید و در طبقه وسط فر، با دمای 180 درجه سانتیگراد، به مدت یك ساعت بپزید. آنگاه تهچین را در ظرف مناسبی برگردانید و اطرافش را با لوبیا بیارائید.