ژينوس نوروزی
مواد لازم برای 8-10 نفر
نخود یكدوم پیمانه
لوبیا یكدوم پیمانه
عدس یكدوم پیمانه
ترخینه 250 گرم
سبزی آش خردكرده* 1 كیلوگرم
نمك و فلفل به میزان لازم
زردچوبه 1 قاشق سوپخوری
پیاز داغ 6 قاشق سوپخوری
نعنا داغ 4 قاشق سوپخوری
* تره، شوید، جعفری، اسفناج و كمی گشنیز
روش تهیه
ابتدا حبوبات و ترخینه را بخیسانید. آنگاه هر كدام را جداگانه بپزید. حالا سبزی را در قابلمهی مناسبی، روی اجاق بپزید. سپس حبوبات، ترخینه، نمك، فلفل و زردچوبه را بیفزائید و صبر كنید تا آش بپزد و جا بیفتد. اینك آش را در كاسهی مناسبی بكشید و رویش را با پیاز داغ و نعنا داغ بیارائید.
یادآوری: ترخینه همان بلغور گندم است كه آن را با دوغ میپزند و بعد خشك میكنند. هنگام پخت ترخینه آن را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.