ایران كوهستانی
مواد لازم برای 6-8 نفر
گوشت چرخكرده 300 گرم
پیاز رندهكرده 1 عدد
ادویه 1 قاشق چایخوری
آب 2 لیتر (8 پیمانه)
نمك نصف قاشق چایخوری
برنج 1/5 پیمانه
پیاز داغ 4 قاشق سوپخوری
آلوی خشك 1 پیمانه
قیسی 1 پیمانه
نخود پخته یكدوم پیمانه
جعفری خردكرده 1 پیمانه
گردو 2 قاشق سوپخوری
سركه یكدوم پیمانه
شكر یكچهارم پیمانه
نعنا خشك 2 قاشق سوپخوری
روش تهیه
گوشت چرخكرده را در ظرف مناسبی بریزید، پیاز و ادویه را بیفزائید و خوب مخلوط كنید. آنگاه از این مایه، كوفته قلقلی درست كنید و در روغن تفت دهید. سپس در قابلمه مناسبی، آب بریزید و روی اجاق بجوشانید. حالا نمك و برنج را بیفزائید و همینكه برنج قدری نرم شد، نیمی از پیاز داغ را همراه با آلو، قیسی و نخود اضافه كنید و بگذارید بپزد.
اینك جعفری، گردو، كوفته قلقلی، سركه و شكر را بیفزائید و صبر كنید آش، جا بیفتد. اكنون آش ترش را برای پذیرائی، در كاسه مناسبی بكشید و با پیاز داغ و نعنا داغ بیارائید.
یادآوری: ادویه این آش شامل؛ تخم گشنیز، زیره، هل و دارچین آسیاب كرده است.