ایران كوهستانی
مواد لازم آبگوشت نذری
برای 8-10 نفر
مخلوط نخود و لوبیا چیتی 5/2 پیمانه
پیاز خردكرده 3 عدد درشت
گوشت گوسفند خردكرده 1 كیلوگرم
نمك و فلفل به میزان لازم
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
دنبه 100 گرم
رب گوجهفرنگی 4 قاشق سوپخوری
ترخون 50 گرم
شنبلیله 30 گرم
جعفری 30 گرم
سیبزمینی 3 عدد
برگهی زردآلو (تُر شاله) 120 گرم
به خردكرده 1 عدد
مغز گردوی خردكرده 100 گرم
روش تهیه آبگوشت نذری
حبوبات را در ظرفهای جداگانه، بخیسانید. آنگاه یك پیمانه از نخود را با یك عدد پیاز، درون كاسهی دستگاه غذاساز بریزید، دستگاه را روشن كنید و صبر كنید تا مخلوطی یكدست حاصل شود. سپس گوشت و باقیماندهی پیاز را در قابلمه بریزید و روی اجاق، تفت دهید. حبوبات، نمك، فلفل و زردچوبه را بیفزائید و بپزید. حالا نخود كوبیده را همراه با دنبه در قابلمهی دیگری بریزید و روی اجاق، بپزید تا به روغن بیفتد و بعد ربگوجهفرنگی و سبزیها را بیفزائید. اینك همهی مواد پخته را، با هم مخلوط كنید، سیبزمینی، برگهی زردآلو، به و گردو را، بیفزائید و صبر كنید تا آبگوشت كاملاً جا بیفتد. اكنون آبگوشت را در ظرفهای مناسب بكشید.
یادآوری1: در كرمان، به برگهی زردآلو، تُرشاله میگویند.
یادآوری2: چنانچه ترخون تازه در دسترستان نبود، از نوع خشك آن استفاده كنید.