اعظم گلزارمنش
مواد لازم براي 10-12 نفر
گوشت گردن گوسفند 750 گرم
پياز خردكرده 1 عدد
نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
ماش 2 پيمانه
عدس 1 پيمانه
نخود يكدوم پيمانه
لوبيا سفيد يكدوم پيمانه
لوبيا چيتي 1 پيمانه
روغن مايع 200 ميلی ليتر
كلم برگ ريز خردكرده 1 كيلوگرم
كشك 750 گرم
نعنا داغ يكدوم پيمانه
پيازداغ 2 پيمانه
روش تهيه
ابتدا گوشت را همراه با پياز، نمك، فلفل و زردچوبه، بپزيد. آنگاه گوشت را بكوبيد و همراه با آبش كنار بگذاريد. سپس حبوبات خيسانده را بپزيد تا كاملاً نرم شوند. حالا نيمی از روغن و كلم را در تابه بريزيد و روی اجاق، تفت دهيد. اينك قابلمهی مناسبی، روی اجاق بگذاريد.
كلم را در آن بپزيد و بعد حبوبات، آب گوشت و گوشت را بيفزائيد و بپزيد. اكنون باقيماندهی روغن را در تابهی ديگری بريزيد، فلفل و زردچوبه را در آن تفت دهيد و با نيمی از نعنا داغ و پيازداغ به آش، بيفزائيد. حالا كشك را درون آش بريزيد و آن را برای پذيرایی، در كاسهی مناسبی بكشيد و با نعنا داغ و پيازداغ بيارائيد.
نكات خواندنی
آبگوشت پر مايه : مقداری آب سرد، آرد يا نشاسته ذرت را درون ظرف دهانگشادی (مانند شيشه مخصوص مربا- ترشي- خيارشور و غيره) بريزيد. با هم مخلوط كرده خمير شل و آبكی درست كنيد. سپس در ظرف را بسته آن را تكان دهيد تا اين خمير، نرم و يكدست شود.
آنگاه اين مخلوط را به تدريج به داخل آبگوشت خود اضافه كنيد. و آبگوشت را مرتباً به هم بزنيد تا به درجه جوش برسد. به جای آرد می توانيد از ورقههای بسيار نازك سيبزمينی استفاده كنيد. و يا برای آنكه آبگوشت شما غليظتر و پر مايهتر شود و به اصطلاح لعاب بيندازد، می توانيد چند تكه نان غيربرشته در داخل آن بيندازيد.