عدس پلو با گوشت
مواد لازم:
برنج .....................................................1 كیلوگرم
عدس ...............................................500 گرم
گوشت چرخ كرده................................ 350 گرم
پیاز...................................................... 1 عدد
كشمش و خرما هر كدام .....................250 گرم
پیاز داغ خشك طلایی........................... به میزان لازم
دارچین.............................................. 2 قاشق چایخوری
زعفران حل شده................................. 2 قاشق غذاخوری
كره یا روغن مایع............................. 150 گرم
نمك ...................................................به میزان لازم
روش تهیه:
عدس را شسته و همراه با كمی نمك و 2 لیوان آب بپزید؛ پیاز را با كمی روغن تفت دهید تا نرم شود سپس گوشت را اضافه نموده و تفت دهید تا آب گوشت كشیده شود آنگاه كمی زعفران و دارچین را افزوده، نصف لیوان آب نیز اضافه كرده و بگذارید تا چند جوش بزند. هسته خرماها را درآورده و همراه با كشمش چند دقیقه در كره تفت دهید.
برنج را كه از چند ساعت قبل خیس كرده بودید آبكش كنید، ته قابلمه مقداری روغن ریخته و مواد ته دیگ مورد نظر را ته قابلمه قرار دهید، سپس یك لایه برنج ریخته و روی آن مقداری عدس و به همین ترتیب تا مواد تمام شود؛ لایه آخر را برنج سفید بریزید. كشمش و خرمای تفت داده شده را روی برنج ریخته و قابلمه را روی حرارت بگذارید تا دم بكشد؛ هنگام دم كشیدن، زعفران و كره آب شده را روی برنج بریزید، برنج را در دیس ریخته و با گوشت، كشمش، خرما، پیازداغ و برنج زعفرانی آن را تزیین كنید.
نكته تغذیهای: عدس یكی از انواع حبوبات است كه منبع غنی آهن و پروتیین نیز به شمار میرود، توصیه ما این است كه حتما همراه با عدسپلو سالاد نیز میل نمایید، زیرا برای جذب آهن عدس (اصولا آهن گیاهی)، ویتامین C مورد نیاز میباشد.