سوپ شلغم (ويژه سرماخوردگی)
مواد لازم برای6 نفر
شلغم....................................................... 1 كیلو
آب مرغ ...........................................................2 لیتر
آرد ذرت (یا آرد سفید گندم)................................ 3 قاشق غذاخوری
پیاز................................................................ 2 عدد
كره............................................................... 50 گرم
مغز كرفس..................................................... 3 شاخه
شیر............................................................. 1 لیتر
خامه در صورت دلخواه..................................... 3 قاشق غذاخوری
جعفری........................................................ به میزان لازم
آب لیمو ترش............................................... تازه به میزان لازم
نمك و فلفل................................................. به میزان لازم
روش تهیه:
پیاز و كرفس را خرد كرده و با یك قاشق كره تفت دهید تا كمی نرم شود؛ پوست شلغم را بگیرید و با كرفس و پیاز و نیمی از آب مرغ بگذارید تا كاملا بپزد سپس آنها را به صورت پوره درآورید. آرد را در بقیه كره كمی تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود سپس بقیه آب مرغ را كمكم به آرد اضافه كرده و مرتب هم بزنید تا یكدست شود؛ بعد از اینكه چند جوش زد پوره آماده شده را به همراه شیر به آرد اضافه كنید و نمك و فلفل سوپ را اندازه نموده بگذارید تا سوپ جا بیفتد و كمی غلیظ شود؛ آن را در ظرف بریزید و رویش را با خامه و جعفری تزئین كنید.
در این سوپ میتوانید در مرحله آخر از دو زرده تخممرغ زده شده هم استفاده كنید.
نكته تغذیهای: شلغم گیاهی است غنی از ویتامین C كه بنابراین برای پیشگیری از سرماخوردگی بهخصوص در فصل سرما مناسب است.