رولت ماهی و هويج با سس گشنيز و نعنا
مواد لازم:
فیله ماهی .................................................700 گرم
آب لیمو ........................................................2 قاشق غذاخوری
برگ سیر تازه خرد شده.................................. 2 قاشق غذاخوری
شوید خرد شده............................................ 2 قاشق غذاخوری
هویج رنده شده........................................... 1 پیمانه
تخممرغ...................................................... 3 عدد
آب یا شیر ...................................................3 قاشق غذاخوری
آرد............................................................ 3 قاشق غذاخوری
نمك و فلفل................................................ به میزان لازم
كره........................................................... به میزان لازم
مواد سس ماهی:
آب........................................................... یك و یكدوم پیمانه
نعنا تازه خرد شده........................................... 1 قاشق غذاخوری
گشنیز خرد شده ............................................1 حبه
سیر خرد شده.............................................. 1 حبه
عسل .........................................................2 قاشق غذاخوری
آب لیمو...................................................... 2 قاشق غذاخوری
جوز هندی................................................. 1 قاشق چایخوری
آرد ذرت..................................................... 2 قاشق چایخوری
روش تهیه:
ماهی را با نمك، فلفل و آب لیمو مزهدار كنید. بگذارید یك ساعت بماند سپس آن را با چرخ گوشت چرخ و برگ سیر و شوید را به آن اضافه كنید.
تخممرغها، آب، شیر و آرد را با هم مخلوط كنید در تابه كمی كره ریخته و سه عدد املت درست كنید (املتها را زیاد روی حرارت سرخ نكنید تا نرم و قابل لوله كردن باشد) املتها را روی سطح صافی قرار دهید؛ مخلوط ماهی را به سه قسمت تقسیم كرده روی املتها پهن كنید؛ وسط آن را رنده هویج قرار دهید و آنها را محكم بپیچید.
فویل را چرب كنید و هر املت را داخل یك فویل بگذارید و بپیچید. داخل تابه را آب بریزید و سه املت را درون آب قرار دهید به طوری كه آب وارد فویل نشود ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید تا آب بجوشد و املتها و ماهی پخته شود. 15 تا 20 دقیقه زمان برای پخت كافی میباشد بعد از پخت فویل را از آب خارج و به آرامی باز كنید و رولت را در ظرف موردنظر برای سرو قرار دهید كمی كه سرد شد آن را برش داده و با سس مخصوص میل كنید.
روش تهیه سس:
تمامی مواد را با هم مخلوط نموده و بگذارید 5 دقیقه بجوشد سپس در سس خوری ریخته و همراه ماهی سرو كنید میتوانید كمی از سس را روی ماهی بدهید.
نكته تغذیهای: گشنیز، گیاهی مقوی معده، ضداسپاسم، ضد نفخ و دارای خاصیت ضد میكروب و ضدقارچ است.