موساكای قارچ _ یونانی
مواد لازم برای 4 تا 6نفر :
بادمجان ...................................................................................۲۵٠ گرم (۱ عدد) حلقهحلقه شده به قطر ۱ سانتیمتر
سیبزمینی بزرگ .....................................................................۱ عدد حلقهحلقه شده به قطر ۱ سانتیمتر
کره ....................................................................................۳٠ گرم
پیاز ........................................................................................۱ عدد (ریز خرد شده)
سیر ......................................................................................۲ حبه (ریز خرد شده)
قارچ ................................................................................۵٠٠ گرم (ورقه ورقه خرد شده)
گوجهفرنگی ......................................................................۴٠٠ گرم (خرد شده)
شکر ................................................................................یك دوم قاشق چایخوری
روش تهیه سس:
کره ........................................................۴٠ گرم
آرد سفید ..............................................۴٠ گرم (یك دوم فنجان)
شیر....................................................۵٠٠ میلیلیتر (۲ فنجان)
تخممرغ.................................................۱ عدد (به خوبی زده شده)
پنیر پارمزان رنده شده ..........................۴٠ گرم
درجه حرارت فر را در ۲۲٠ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و سینی فر را با فویل پوشانده و آن را با روغن کمی چرب کنید، بادمجان و سیبزمینیها را روی سینی چیده و ادویه مورد نظر را به آنها زده و به مدت ۲٠ دقیقه در فر قرار دهید تا کبابی شوند. پیاز را با کمی کره تفت دهید تا نرم شود و سیر را به آن اضافه کرده و سپس قارچها را بیفزایید و به مدت ۲تا ۳ دقیقه حرارت تند دهید تا آب قارچ کشیده شود، بعد گوجهفرنگیهایی که از قبل در آب جوش ریخته و پوست کنده شده را اضافه کرده و حرارت را کم کنید تا به مدت ۸ دقیقه بجوشند و در آخر شکر را اضافه کنید.
روش تهیه سس:
کره را با کمی آرد تفت داده (به مدت ۱ دقیقه) تا زمانی که رنگ آن طلایی شود، از روی حرارت برداشته و شیر را به تدریج به آن اضافه کنید و دوباره بر روی حرارت گذاشته و مرتب هم بزنید تا به جوش آید و کمی سفت شود. سپس از روی حرارت بردارید و تخممرغ و پنیر را به آن اضافه کنید.
ظرف پیرکس نسبتا گودی (۵/۱ لیتری) را انتخاب کرده و با کمی روغن چرب کنید و سپس یك سوم از مخلوط قارچ را در کف ظرف ریخته و روی آن را با سیبزمینیهای ورقه شدهی کبابی بپوشانید و دوباره مخلوط قارچ را روی آن ریخته و سپس بادمجانها را روی آن بچینید و در آخر نیز مخلوط قارچ را بریزید. سس آماده شده را بر روی این مواد ریخته و با قاشق صاف کنید و سپس در فر با حرارت ۱۸٠ درجه سانتیگراد به مدت ۳٠ تا ۳۵ دقیقه قرار دهید. پس از بیرون آوردن از فر و سرد شدن آماده سرو میباشد.