فلافل با سس سالسا (گوجه فرنگی)
مواد لازم برای 8 نفر :
نخود...........................................................................۴۴٠ گرم (۲ فنجان)
پیاز کوچك ......................................................................۱عدد (ریز خرد شده)
سیر .............................................................................۲ حبه (له یا خرد شده)
جعفری ..........................................................................۴ قاشق غذاخوری (خرد شده)
زیرهی سبز ....................................................................۲ قاشق غذاخوری (آسیاب شده)
بیکینگپودر ....................................................................یكدوم قاشق غذاخوری
روغن برای سرخ کردن .......................................................به میزان لازم
گشنیز ...........................................................................۲ قاشق غذاخوری (خرد شده)
مواد لازم برای تهیهی سس سالسا:
گوجهفرنگی.....................................................................۲ عدد
خیار .............................................................................۱ عدد (ریز خرد شده)
فلفل دلمهای سبز ...........................................................یكدوم (ریز خرد شده)
جعفری .........................................................................۲ قاشق غذاخوری (خرد شده)
شکر ...........................................................................۱ قاشق غذاخوری
سس گوجهفرنگی تند ....................................................۲ قاشق غذاخوری
رندهی پوست لیمو ترش ................................................یكدوم قاشق غذاخوری
آب لیمو .....................................................................۲ قاشق غذاخوری
نخود را از قبل به مدت ۴ ساعت در آب خیس كرده و سپس آب آن را خالی کنید و درون غذاساز یا چرخ گوشت ریخته تا خوب آسیاب شود. پیاز، سیر، جعفری، گشنیز، زیرهی سبز و بیکینگپودر را همراه با ۱ قاشق غذاخوری آب مخلوط کرده و خوب هم بزنید تا کاملا یکنواخت شود و به مدت ۳٠ دقیقه درپوش ظرف محتوی خمیر را گذاشته و اجازه دهید تا مواد کاملا به خورد یکدیگر بروند.
پس از گذشت نیمساعت، از مایهی خمیر به اندازهی یك نارنگی برداشته و داخل دست خود به آن شکل دهید، در ظرفی روغن ریخته (روغن به حدی باشد که خمیرهای شکل داده شده در آن غوطهور شوند) و این فلافلها را داخل روغن سرخ کنید تا حدی که طلایی و یا قهوهای شوند. سپس از داخل روغن درآورده و بر روی دستمال حوله کاغذی قرار داده تا روغن اضافی آن گرفته شود. این غذا را با سس (سالادی) که در پایین طرز تهیهی آن آمده است، میل نمائید.
روش تهیهی سالاد:
گوجهفرنگیها را داخل آب جوش ریخته و پس از چند ثانیه درآورده و داخل آب سرد گذاشته تا پوست آن به راحتی کنده شود و سپس آن را نگینی خرد کنید و در ظرفی ریخته و سایر مواد (خیار، فلفل دلمهای، جعفری، شکر، سس فلفل تند، رندهی پوست لیموترش و آبلیمو) را به آن افزوده و به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید؛ اكنون سالاد آماده میباشد.