سالساورد
مواد لازم برای تهیه 20 عدد دلمه:
برگ مو.............................................۲٠ عدد
برنج آبکش شده حدود....................... ۹٠ گرم
روغن زیتون........................................۳ قاشق غذاخوری
پیاز کوچك خرد شده
کشمش حدود................................. ۴۵ گرم
نعنا تازه خرد شده..............................۲ قاشق غذاخوری
دارچین ...........................................نصف قاشق چایخوری
سماق............................................۲ قاشق چایخوری
آبلیمو............................................۲ قاشق چایخوری
پوره گوجهفرنگی...............................۲ قاشق غذاخوری
آب حدود ........................................۳٠٠ میلیلیتر
نمك و فلفل سیاه ..........................به مقدار لازم
پیاز را در روغن تفت دهید تا کمی تغییر رنگ داده و نرم شود. سپس کشمش، نعنا، دارچین، سماق، نمك و فلفل را اضافه نمایید. مواد را با برنج مخلوط کنید و منتظر شوید تا مواد کاملاً خنك شوند. کف ظرف موردنظر را با برگهای اضافی مو بپوشانید. سپس برگ موهای سالم را یکی یکی پهن و داخل آنها را با مواد پر کنید. دو طرف برگ را برگردانید و آن را مثل کیسه بپیچانید. سپس دلمهها را مرتب کنار هم بچینید.
آب، آبلیمو و پوره گوجهفرنگی را روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس آن را روی دلمهها پخش نمایید. برای اینکه دلمهها هنگام پخت از هم باز نشوند بهتر است یك بشقاب روی آنها قرار دهید. در ظرف را بگذارید و دلمهها را به مدت ۱ ساعت با حرارت ملایم بپزید. وقتی آب دلمهها کاملاً جذب شد و برگهای مو نرم شدند، آنها را در ظرف سرو بچینید و با برگ نعنا تزیین نمایید.
پیشنهاد: در صورت تمایل میتوانید از مغز دانهها یا برگه زردآلو و... استفاده نمایید.
توضیح: دو طرف قسمت بالای برگ را روی مواد قرار داده و سپس رول کنید. در صورتی که حرارت کم باشد و آب روی دلمهها را نگیرد هرگز باز نمیشود و نیاز به بشقاب ندارد.