كباب ماهی شير
مواد لازم برای 6 نفر:
ماهی شیر ....................................5/1 كیلوگرم
لیموترش.............................................. 2 عدد
پیاز..................................................... 2 عدد
گوجهفرنگی درشت............................... 2 عدد
فلفل سبز بلند.................................... 3 عدد
برگ بو............................................ 10 عدد
مواد لازم برای مزهدار كردن ماهی
پیاز ........................................................1 عدد
روغن .....................................................زیتون 100 گرم
برگ بو................................................... 5 عدد
رب گوجهفرنگی ......................................1 قاشق غذاخوری
سیر .....................................................2 حبه
آب لیموترش.......................................... 1 قاشق غذاخوری
نمك.................................................... 1 قاشق چایخوری
فلفل سفید كوبیده................................ به اندازهی دلخواه
روش تهیه:
روی تختهی برش، ماهی را به شكل معكبهای بزرگ به اندازهی 3 تا 4 سانتیمتر ببرید. لیمو را به صورت نیمحلقه برش بزنید.
سه عدد پیاز را پوست كنده و دو عدد از آنها را به چهار قسمت تقسیم كرده و لایههای آن را از هم جدا كنید.
گوجهفرنگیها را نیز حلقه حلقه كنید. فلفلهای سبز را ابتدا از طول برش بزنید و سپس به صورت مستطیلهای 5×2 سانتیمتر ببرید و كنار بگذارید.
برای مزهدار كردن، یك عدد پیاز درسته را رنده كنید و بفشارید و از آب آن استفاده كنید. آب پیاز، روغن زیتون، برگ بو، رب گوجهفرنگی، سیر كوبیده شده و آبلیمو را با هم مخلوط كنید و نمك و فلفل را هم اضافه كنید. ماهی را در این مواد قرار دهید و به مدت 30 دقیقه اجازه دهید تا مزهدار شود.
سپس به طور متناوب ماهی، برگبو، برش لیموترش، گوجهفرنگی، فلفل و پیاز را به سیخ بكشید. در هر سیخ 3 تا 4 تكه ماهی قرار دهید. ماهیها را به مدت 3 دقیقه از هر طرف روی باربیكیو، منقل و یا با گریل فر كباب كنید.
نكته تغذیهای: از نكات مثبت این غذا، سرخ نكردن ماهی و بنابراین از دست نرفتن اسیدهای چرب امگا 3 در آن است، ولی توجه كنید كه موقع كباب كردن، قطعاتی از آن نسوزد، زیرا هنگام سوختن گوشت، موادی سرطانزا در قسمت سوخته، ایجاد میشود.