كوتو سوپا (سوپ یونانی)
مواد لازم برای ۴ نفر:
مرغ كامل ......................................................۱ عدد
روغن زیتون .....................................................۶ قاشق غذاخوری
برنج .............................................................۲۵۰ گرم
شوید ..........................................................چند برگ
نمك و فلفل .................................................به میزان لازم
مواد لازم برای سس لیمو:
تخممرغ .......................................................۳ عدد
لیموترش .....................................................۳-۲ عدد
نمك و فلفل سفید ......................................به مقدار لازم
این سوپ یكی از سوپهای معروف یونان است. این یك غذای خانوادگی است و معمولا در رستورانها سرو نمیشود. در یونان معمولا سوپ و غذای اصلی جدا از هم نیستند و یونانیها سوپ را به عنوان یك غذای اصلی میل میكنند. در جزایر یونان مرغها و بوقلمونها در همه جا از گیاهان تغذیه میكنند و گوشت آنها طعم بسیار خوبی دارند. آشپزهای محلی از این فرصت بهره میگیرند و سوپهای خوشمزهای آماده میكنند.
برای طعم دادن به این سوپ از تخممرغ و لیمو استفاده میشود. لیمو برای اولین بار در حدود سال ۱۰۰۰ میلادی توسط یك تاجر عرب به یونان برده شد و امروزه به مقدار زیاد در نقاط مختلف یونان از جمله جزیره كرت كاشته میشود. اغلب خانوادههای یونانی در باغچه منزل خود یك درخت لیمو دارند تا نیاز روزانه خود را تامین كنند.
۱- مرغ را در آب سرد قرار دهید و نمك و فلفل به همراه ۲-۱ عدد پیاز و كمی برگ بو بزنید و بجوشانید تا كاملا بپزد. سپس مرغ را از آب خارج كنید و پوست آن را بكنید.
۲- گوشت و استخوان مرغ را از هم جدا و با یك چاقوی تیز گوشت مرغ را خرد كنید.
۳- گوشت مرغ، برنج و روغن زیتون را داخل آب مرغ بریزید. پیازها و برگ بو را جدا كنید (آب مرغ صاف شده) و بجوشانید تا مرغ بپزد.
۴- آب لیموها را بگیرید. تخممرغها را در یك كاسه بشكنید و با یك همزن دستی بزنید و آب لیمو را كمكم به آن اضافه كنید.
۵- وقتی سس حالت یكنواختی پیدا كرد، كمی از آب مرغ ولرم را روی آن بریزید و باز هم به خوبی هم بزنید. در حین ریختن آب مرغها هم زدن را انجام دهید تا كاملا یكنواخت شود، نمك و فلفل سفید را هم بیفزائید.
۶- درست قبل از سرو كردن غذا، پس از اینكه اجاق گاز را خاموش كردید، سس را داخل سوپ بریزید و به طور مرتب هم بزنید تا تخممرغ داخل سوپ گلوله نشود. كمی شوید خرد شده داخل سوپ بریزید و گرم سرو كنید.