كوفته نخودی (تویسركان )
مواد لازم برای۴-۶ نفر:
گوشت مغز ران ...................................................................................۵۰۰گرم
نخود.................................................................................................۴۰۰ گرم
تخم مرغ..............................................................................................۱ عدد
پیاز داغ ..............................................................................................۲ قاشق غذا خوری
رب گوجه فرنگی...................................................................................۱ قاشق غذا خوری
سركه............................................................................................... یك دوم لیوان
شیره انگور........................................................................................ یك دوم لیوان
نمك ، فلفل ، زردچوبه .........................................................................به میزان دلخواه
خرمای هسته گرفته ، آلو ، كشمش ، زرشك ، گردو.................................برای داخل كوفته ها
تخم مرغ آبپز......................................................................................۱ عدد
نخود را به مدت ۱۲ ساعت خیس كنید و با گوشت دو تا سه بار از چرخ گوشت رد كنید سپس ادویه و نمك را اضافه كرده ، نیمی از پیاز داغ را نیزبه مواد اضافه كنید و خوب ورزدهید ، تخم مرغ را نیز اضافه كرده و حدود ۱۰ دقیقه كاملا ورز دهید ، از مواد به اندازه یك پرتقال برداشته و كاملا گرد كنید وسط آنرا سوراخی ایجاد كنید و از موادی كه برای داخل كوفته ذكر شده است به همراه یك قاشق چایخوری پیاز داغ داخل آن قرار داده و كوفته را ببندید و دوباره فرم دایره به آن بدهید.
در یك ظرف بزرگ مقداری پیاز داغ بریزید و با كمی روغن و رب گوجه فرنگی كمی تفت دهید ، ۲ لیتر آب را داخل ظرف بریزید و منتظر بمانید تا آب بجوش بیاید سپس كوفته ها را یكی یكی و آهسته داخل آب جوش قرار دهید و اجازه دهید تا كوفته ها سفت و بسته شوند ، حالا شعله را ملایم نموده تا مغز كوفته ها نیز بپزد بعد از ۲۰ دقیقه سركه و شیره را باهم تركیب كنید وبه سس كوفته ها اضافه كنید و ۱۰ دقیقه زمان بدهید تا كوفته ها طعم سركه شیره را بگیرند .