Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 05:29

20
اسفند
آ‌ش ترخینه دوغ (اراك)

آ‌ش ترخینه دوغ (اراك)

طرز تهیه آ‌ش ترخینه دوغ (اراك)

آ‌ش ترخینه دوغ (اراك)

 

 

مواد لازم برای تهیه ترخینه دوغ:

 

بلغور گندم ( حلیمی ) ..............................................۱ كیلو

ماست (دوغ ) ترش پر چرب ......................................۳ كیلو

نمك......................................................................۲ قاشق غذا خوری

زردچوبه ، فلفل سیاه ..............................................۱ قاشق غذاخوری

كلاله زعفران ( پودر نشده)........................................نیم مثقال

پونه خشك ...........................................................۵۰ گرم

 

مواد لازم برای۴-۶ نفر:

 

كشك ....................................................................۱ پیمانه

ترخینه دوغ..............................................................۳ قرص

لوبیا چیتی ، نخود ، عدس.....................................۲۰۰ گرم

سبزی آ‌ش........................................................۵۰۰ گرم

نمك ، زردچوبه ، فلفل سیاه.....................................۱ قاشق غذاخوری

نعناداغ ، سیر داغ ، پیاز داغ......................................۳ قاشق غذاخوری

 

قرص ترخینه را حدود ۲ ساعت در آ‌ب خیس كنید سپس با حبوبات كه از قبل خیس نمودهاید به همراه ۱ لیتر آ‌ب روی حرارت قرار ‌دهید تا حبوبات پخته شود ، سپس سبزی را اضافه نموده  و بعد از چند جوش نیمی از پیاز داغ و سیر داغ را اضافه نموده ونمك آ‌ش را اندازه كنید بعد از آ‌نكه آ‌ش جا افتاده شد در ظرف كشیده و روی آ‌نرا با كشك و نعنا داغ و پیاز داغ تزئین كنید .

 

روش تهیه ترخینه دوغ :

تر خینه یا به گویش اراك (ترخنه)یك نوع آ‌ش بلغور میباشد; در قدیم روستاهای ایران در فصل فراوانی شیر و ماست ترخینه را درست مینمودند و برای فصل های دیگر انبار می كردند . ترخینه را شما نیز میتوانید درست كنید : بلغور گندم را شسته و با مقداری آ‌ب حدود ۶ ساعت خیس كنید سپس آ‌ب آ‌نرا خالی نموده و ماست را كه هم زده و یكدست شده است را به آ‌ن اضافه كنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا كاملا پخته شود در پایان ساعت اول زردچوبه ، فلفل ، پونه و زعفران را اضافه نمائید و بعد از آ‌نكه مواد به حالت خمیر كته مانندی در آ‌مد شعله را خاموش نمائید و اجازه دهید تا خنك شود بعد به اندازه یك نارنگی از مواد برداشته و فرم دهید سپس آ‌نرا فشارداده تا صاف شود و در سینی بچینید و در جای خشك قرار دهید تا آ‌ب آ‌ن گرفته و خشك شود میتوان ترخینهها را در فریزر نگه داشت و نیازی به خشك كردن ندارد .

 این قرص ها نباید بیشتر از یكسال بماند چون طعم و بوی آ‌ن تغییر میكند . ترخینه به گونه های مختلفی درست میشود ، می‌توان به جای ماست ازآ‌ب انار استفاده نمود و به همان صورت خشك كرد ، گاهی حبوبات را نیز جدا گانه میپزند و به ترخینه اضافه كرده و خشك میكنند ، ترخینه های خشك را بهتر است در یك كیسه پارچهای و در جای خشك و خنك نگه داری نمود تا كپك نزند .میتوان به ترخینه گندم مقداری گوجه اضافه نمود تا با آ‌ن خشك شود .

 

 

 

برچسب ها: زردچوبه، بلغور گندم، آ‌ش ترخینه دوغ (اراك)، سبزی آ‌ش تعداد بازديد: 764 تعداد نظرات: 0

نظر شما بعد از تایید درج خواهد شد

فیلم روز
تصویر روز