حلیم گندم (خوزستان )
مواد لازم برای۴-۶ نفر:
گندم ..................................................۴۰۰ گرم
برنج ..................................................۱۰۰ گرم
گوشت سردست یا گردن..................... ۵۰۰ گرم
سینه مرغ.........................................۲۵۰ گرم
شیر....................................................۱ لیتر
خامه..............................................۲۰۰ گرم
نمك ، دارچین ، شكر....................... به میزان لازم
گندم و برنج را كه از ۱۲ ساعت قبل خیس نموده اید را با ۲ لیتر آب روی حرارت ملایم قرار داده تا كاملا پخته شود و بعد با گوشت كوب برقی یا مخلوط كن نیمی از آنرا له كنید . گوشت را با یك عدد پیاز و مقدار كمی فلفل و ۱ لیتر آب روی حرارت قرار دهید تا پخته شود در پایان ساعت اول مرغ را نیز اضافه كنید تا گوشت و مرغ كاملا پخته شود وآب آن كه كشیده شد آنرا ریش نموده و داخل گندم ریخته و هم بزنید تا آب گندم و گوشت كشیده شود، كم كم شیر را اضافه نمائید تا زمانی كه حلیم كشدار و نرم شود ، نمك آنرا اندازه نموده و خامه را اضافه كنید و شعله را خاموش نموده و روی آنرا با شكر و دارچین تزئین نمایید .
- در بعضی شهرها مثل مشهد روی حلیم را با قیمه تز ئین می كنند ، كه در این صورت شكر حذف می شود.
- در تهران حلیم با گوشت بو قلمون مرسوم می باشد
- اگر حلیم را صاف می خواهید بهتر است به جای گندم پوست كنده از بلغور گندم استفاده كنید.
- اگر بخواهید حلیم شما دانه دار باشد آنرا داخل چرخ هر كار نریزید .
- برای گرفتن سبوس گندم ، پیش از آنكه گندم را با گوشت تر كیب نمائید آنرا از صافی رد كنید .
- برای گرفتن بوی زهم گوشت می توانید گوشت را با مقداری نخود بپزید و در پایان نخود را جدا نمائید (می توان نخود را نیز با مواد كوبید)