آش اماج (همدان )
مواد لازم برای۴-۶ نفر:
اماج..............................................................۱ پیمانه
سیب زمینی .................................................۱ عدد
سبزی آش ( تره ، پیازچه ) ..............................۵۰۰ گرم
پیازداغ ........................................................۲ قاشق غذاخوری
سیر........................................................... ۳ حبه
عدس......................................................۱۵۰ گرم
لوبیا چشم بلبلی......................................۱۵۰ گرم
تخم مرغ ...................................................۱ عدد
نمك ، فلفل ، زرد چوبه
لوبیای چشم بلبلی را كه از شب قبل خیس نموده اید با ۱ لیتر آب و كمی نمك روی حرارت قرار دهید تا نیم پز شود عدس را اضافه نمائید و بعد از آنكه عدس كمی نرم شد پیاز داغ راكه با زردچوبه تفت دادهاید به همراه سبزی وسیرداغ اضافه نمائید ، بعد از چند جوش ۲ پیمانه آب سرد ریخته و اماج را اضافه كنید مرتب هم بزنید تا اماج ها به هم نچسبند ، بعد از ۱۰ دقیقه نمك و فلفل آش را اندازه كنید تخم مرغ را در آن بشكنید و كم كم اضافه نموده هم بزنید تا پخته شود سپس در ظرف كشیده ، روی آنرا با نعنا داغ تزئین كنید .
طرز تهیه اماج : یك پیمانه آرد را با یك قاشق چایخوری نمك مخلوط نمائید و الك كنید . به ۲ روش اماج تهیه می شود :
روش اول : آرد را كف سینی بریزید و با دست تان كه در كاسه ای آب فرو برده اید روی آرد بپاشید و كف دست را روی آرد حركت دهید ، حالا دستهایتان را به هم بمالید و از خمیری كه به دستتان چسبیده دانه های خمیری ریز و نا منظمی درست كنید به همین صورت ادامه دهید تا به اندازه یك لیوان اماج درست شود ، سپس اماج ها را كف سینی بریزید و داخل فر با در باز بمدت ۲۰ دقیقه قرار دهید تا خشك شود
روش دوم : این روش ساده بدین صورت است كه : یك پیمانه آرد را با نمك تركیب نموده درظرفی بریزید و آب را كم كم اضافه نمائید تا زمانی كه خمیر به دستتان نچسبد سپس خمیر را با رنده درشت رنده كنید و اماج هایی را كه به این روش تهیه می شود با فاصله رنده كنید . سینی را بمدت ۲۰ دقیقه داخل فر قرار دهید و یا در مقابل آفتاب قرار دهید تا نیم خشك شود ودر آش بریزید .