آش آلو
مواد لازم
برنج....................................................۲۰۰ گرم
لپه ....................................................۱۰۰ گرم
سبزی .............................................. ۵۰۰ گرم
گوشت چرخكرده..................................۲۰۰ گرم
پیازرنده شده...........................................۱ عدد
آلو زرد یا آلو سیاه.................................۲۰۰ گرم
نمك ، فلفل ، زردچوبه...........................به میزان لازم
نعنا داغ ، سیر داغ................................برای تزئین
پیاز داغ..............................................۲ قاشق غذاخوری
سركه.............................................. یك دوم پیمانه
شكر................................................ ۴ قاشق غذاخوری
*(تره ، جعفری ، گشنیز ، نعنا ، مرزه ، ترخون )
برنج را با ۱ لیتر آب و كمی نمك روی حرارت قرار دهید تا بصورت كته در آید ، سپس آنرا با گوشت كوب برقی له كنید تا صاف شود ، پیاز داغ را با زردچوبه و كمی روغن تفت دهید و لپه را اضافه نموده ، نیم لیتر آب به آن اضافه كنید تا لپه پخته شود سپس برنج را نیز اضافه كنید و سبزی را كه از قبل شسته و خرد كرده اید در این زمان بیافزائید پس از چند جوش آلو را كه حدود نیم ساعت با كمی آب خیس كرده اید را شسته و به آش بیافزائید ، اگر لازم بود كمی آب جوش اضافه نمائید ،۲۰۰ گرم گوشت را با یك پیاز رنده شده تر كیب كنید و سر گنجشكی آماده كرده و داخل آش بریزید ، پس از آنكه تمام مواد پخته شد شكر را با سركه مخلوط نموده و به آش اضافه نمائید آش كه جا افتاد ، در ظرف كشیده و روی آنرا با پیاز داغ و نعنا داغ و سیر داغ تز ئین نمائید .