آش گوجه فرنگی ( همدان)
مواد لازم برای۴-۶ نفر:
سبزی ( جعفری ، نعنا ، تره ).......................۵۰۰ گرم
برنج.........................................................۱۵۰ گرم
لپه..........................................................۱۵۰ گرم
گوجه فرنگی ...........................................۷۰۰ گرم
پیاز...........................................................۲ عدد
رب گوجه فرنگی.........................................۱ قاشق غذاخوری
نعنا داغ.....................................................برای تزئین
نمك ، فلفل سیاه ، زردچوبه ، روغن...............به میزان لازم
پیازرا نگینی خرد نمائید و با مقداری روغن در ظرف ریخته ، حرارت دهید تا طلایی رنگ شود سپس زردچوبه و فلفل را اضافه نمائید و كمی كه تفت خورد، رب را اضافه نموده كمی تفت دهید ، سپس ۲ لیتر آب اضافه كرده ، لپه و برنج شسته شده را به آن اضافه كنید ، اجازه دهید تا این مواد كاملا پخته شود و بعد سبزی را كه خرد شده است به همراه گوجه فرنگی فیله شده به آش اضافه كرده و حرارت را ملایم نمائید تا زمانی كه آش شما لعابدار و جا افتاده شود در این زمان نمك آش را اندازه نمائید . روی آش با مقداری نعنا داغ تز ئین میشود و چاشنی این آش مقداری آب لیمو ترش تازه یا آبغوره می باشد .