آش سبزی (شیراز)
مواد لازم برای۴-۶ نفر:
گوشت سردست گوسفندی (با استخوان )..........................................۵۰۰ گرم
سبزی ( تره ، ترخان ، شوید )...........................................................۴۰۰ گرم
نخود............................................................................................۱۰۰ گرم
عدس..........................................................................................۱۰۰ گرم
لوبیا قرمز ....................................................................................۱۰۰ گرم
برنج ...........................................................................................۱۰۰ گرم
پیاز................................................................................................۱ عدد
پیاز داغ..........................................................................................۳ قاشق غذاخوری
نمك ، فلفل سیاه ، فلفل قرمز ، زردچوبه ..............................................بمیزان لازم
ترخان خشك .................................................................................۲ قاشق غذا خوری
حبوبات را از ۱۲ ساعت قبل با مقداری آب سرد خیس كنید و آب ظرف را خالی كرده و مجددا به حبوبات آب اضافه كنید و با مقداری نمك روی حرارت قرار دهید تا پخته شود . گوشت را به همراه پیاز قاچ شده، مقداری فلفل قرمز ، زردچوبه و یك لیتر آب روی حرارت قرار می دهیم تا كاملا پخته شود. برنج و سبزی را نیز جداگانه بپزید ، و بعد از پخت كامل حبوبات پخته شده را به برنج اضافه كنید ، گوشت را از ظرف خارج نموده و استخوانهای آنرا جداكرده وگوشت را بكوبید سپس به همراه آب گوشت به آش بیفزائید ، نیمی از پیاز داغ را به همراه مقداری روغن ، زردچوبه و فلفل سیاه تفت داده وبه صورت داغ به آش در حال جوش اضافه كنید سبزی ترخان خیس خورده و شسته شده را نیز اضافه نموده و یك سوم از آش را در ظرفی جداگانه بكوبید و سپس به آش بیفزائید . این آش از دسته آشهای نذری در شیراز می باشد كه در ماه رمضان و تاسوعا ، عاشورا به عنوان نذر پخته می شود .