قیمه نثار (غذای سنتی قزوین)
مواد لازم برای ۴-۶ نفر:
گوشت مغز ران گوسفندی.................................۵۰۰ گرم
برنج...................................................................۶ پیمانه
زرشك................................................................۲ قاشق غذاخوری
شكر..................................................................۱ قاشق غذاخوری
پیاز داغ..............................................................۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی..................................................۱ قاشق غذاخوری
خلا ل پرتقال شیرین شده.....................................۱ قاشق غذاخوری
خلال بادام..........................................................۱ قاشق غذاخوری
خلال پسته.........................................................۱ قاشق غذاخوری
گلاب.................................................................۱ قاشق غذاخوری
دارچین ، هل ، زیره..............................................۱ قاشق چایخوری
كره..................................................................۱۰۰ گرم
زعفران آبگرفته غلیظ...............................................۱ قاشق چایخوری
نمك ، فلفل ، زردچوبه .............................................به میزان لازم
برنج را از قبل خیس كرده و دم كنید . گوشت را بصورت قیمه ای خرد كنید و با پیاز داغ ، رب گوجه فرنگی ، فلفل سیاه ، زرد چوبه و كمی روغن تفت دهید ، با ۲ پیمانه آب روی حرارت قرار دهید وحدود یك ساعت بعد نیمی از خلال بادام خیس خورده را به گوشت اضافه كنید تا گوشت كاملا مغز پخت شود .
- خلال بادام خیس خورده را در كمی كره تفت دهید
- خلال پسته را نیز در گلاب خیس كنید ، سپس در كمی كره تفت دهید
- زرشك شسته و خیس خورده را با كمی كره تفت دهید شكر را روی آن بریزید و شعله را خاموش كنید .
- یك پیمانه از برنج را كه دم كشیده است با زعفران تركیب نموده و برنج زعفرانی را آماده كنید.
تزئین : برنج گرم را داخل قالب میان تهی ، مخصوص ژله بریزید و با قاشق خوب فشار دهید تا برنج به فرم قالب در آید سپس آنرا در دیس بر گردانید ، درقسمت میان تهی قیمه پخته به همراه خلال بادام را بریزید و طبق تصویر روی آنرا با نوارهای برنج زعفرانی، زرشك، خلال پسته ، خلال بادام و خلال پرتقال شیرین شده تزئین كنید روی همه مواد آماده شده از ادویه ذكر شده بپاشید و از طعم و ظاهر خوب آن لذت ببرید .