آبگوشــت كشـــك و بادمــجان (كرمان)
مواد لازم برای 6-4 نفر:
كشك سائیده..............................................1 پیمانه
گوشت چرب با استخوان................................500 گرم
نخود و لوبیا سفید.........................................200 گرم
سیبزمینی پوستكنده ............................... 1 عدد
پیاز چهارقاچ.................................................یك عدد متوسط
بادمجان قلمی..............................................8 عدد
چغندر ورقهشده............................................1 عدد
خیار............................................................4 عدد
نمك، فلفل، زردچوبه.......................................به میزان لازم
گوشت را با استخوان همراه با پیاز و حبوباتی كه از شب قبل خیس نمودهایم روی حرارت قرار میدهیم؛ بعد از 2 ساعت، زردچوبه و فلفل و سپس سیبزمینی را اضافه میكنیم پس از پخت سیبزمینی آن را از روی حرارت برمیداریم.
آب این غذا نباید خیلی كم باشد. بادمجانها را پوست گرفته و پس از خیس نمودن در آب و خشك كردن، در روغن سرخ میكنیم و كنار میگذاریم. چغندرها را كف همان ظرف گذاشته و روی آنها را بادمجان میچینیم؛ كمی از آب گوشت را روی آن ریخته و در تابه را میگذاریم تا پخته شوند. سپس نیمی از بادمجانها را با مقداری آبگوشت و كشك مخلوط كرده و میكوبیم. بعد به آبگوشت افزوده و حرارت را ملایم میكنیم تا گرم بماند.
بقیه بادمجانها را با چغندر پخته در دیس میكشیم و كنار ظرف را با خیار پوست كنده و ساطوری تزئین میكنیم. مردم كرمان معتقدند كه چغندر و خیار گرمی و سودای بادمجان را مهار میكند.