خورش بزقرمه (كرمان)
مواد لازم برای 6-4 نفر:
كشك سائیده 3 پیمانه
گوشت سردست و ماهیچه پرچربی بزغاله...........1 كیلو
نخود نیمكوب..................................................2 پیمانه
سیر كوبیده...................................................1 بته
سیر داغ......................................................به میزان لازم
زعفران آبگرفته........................................... 1 قاشق غذاخوری
پیاز ساطوری ..............................................5 عدد
نمك، زردچوبه و فلفل.................................. به میزان لازم
گوشت، پیاز، سیر كوبیده و نخود را با دو لیتر آب روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس حرارت را ملایم كنید و پس از دو ساعت كشك را به همراه زردچوبه و كمی نمك و فلفل اضافه نمایید و در دیگ را نیمه باز بگذارید و شعله را بسیار كم كنید تا غذا ریز جوش بزند و آب آن لعابدار و غلیظ شود. در پایان بزقرمه را درظرف كشیده و روی آنرا با سیر داغ و زعفران آبگرفته تزئین نمایید.
بزقرمه را هم با نان میتوانید بخورید و هم به صورت خورش در كنار برنج میل كنید. به دلیل استفاده از گوشت بزغاله كه بر خلاف گوشت بز بسیار لطیف و خوشمزه است، این غذا را بزقرمه یعنی قرمه بزغاله مینامند.