گِراتِن با ماهی كپور
مواد لازم برای 4-6 نفر:
ماهی بخارپز بدون تیغ 1 عدد (حدود 1 كیلوگرم)
بادمجان سرخكرده 10 عدد
سس سفید 2 پیمانه
پنیر موزارلا 150 گرم
سیر رندهكرده 3 تا 4 حبه
نمك و فلفل بهمیزان لازم
جعفری و آویشن به میزان لازم
ابتدا ظرف نسوز مناسبی انتخاب كنید. آنگاه 2 قاشق سوپخوری سس سفید در آن بریزید و كف ظرف را كاملاً آغشته به سس كنید. حالا ماهی، سیر، نمك و فلفل را با هم مخلوط نمائید. اكنون مقداری بادمجان روی سس بچینید و رویش قدری از ماهی قرار دهید. آنگاه سس و پنیر بریزید. این كار را تكرار كنید تا در نهایت سس و پنیر در سطح گراتن قرار گیرد. اینك رویش را جعفری و آویشن بپاشید. حالا گراتن را در طبقهی وسط فر(تاون) گرمشده با دمای 180 درجهی سانتیگراد، بهمدت 30 دقیقه بپزید تا سطح آن طلائیرنگ شود.
روش تهیهی سس سفید:
ابتدا 100 گرم كره را در ظرف مناسبی بریزید و روی اجاق گرم كنید. آنگاه 50 گرم آرد را در كره تفت دهید تا بوی خامیاش گرفته شود. سپس 2 پیمانه شیر به آن بیفزائید و پیوسته هم بزنید تا سس غلیظ شود. در آخر نمك و فلفل به آن اضافه كنید و از روی حرارت بردارید.