حلیم بادمجان (اصفهان)
مواد لازم برای 6-4 نفر:
كشك 2 پیمانه
بادمجان قلمی بدون تخم 5/1 كیلو
گوشت گردن یا سردست 500 گرم
برنج یك دوم پیمانه
نمك، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
زعفران آبگرفته 1 قاشق غذاخوری
پیازداغ و سیرداغ 4 قاشق غذاخوری
روغن و نعناداغ به میزان لازم
بادمجانها را پس از آنكه در آب نمك خیس كرده و كاملا خشك نمودید، بامقداری روغن سرخ كنید و با دو پیمانه آب بپزید و بعد آن را بكوبید.
برنج را با دو پیمانه آب روی حرارت قرار دهید تا دان برنج باز شود و سپس به بادمجانها اضافه كنید. (به جای برنج میتوانید از عدس یا لوبیا سفید استفاده كنید.)
گوشت را با یك عدد پیاز و زردچوبه بپزید تا آب آن كشیده شود. پس از سرد شدن، استخوان و رگ و ریشه گوشت را جدا نموده و به حالت ورزیدن بكوبید. بادمجانها و برنج را نیز كه كوبیدهاید و یا در میكسر ریختهاید آرام به گوشت اضافه نموده و باز بكوبید. سپس كشك را اضافه كرده تا مزه دلخواه به دست آید. روغن را در ظرفی دیگر داغ نموده و زردچوبه و نعنا را تفت داده به همراه نیمی از پیازداغ و سیرداغ، فلفل و زعفران به حلیم اضافه كرده و كاملا مخلوط كنید. بعد در ظرف بكشید و روی آن را با كمی گردو، كشك، زعفران و پیازداغ یا نعناداغ تزئین نمایید.