پلو سبزواری
مــواد لازم:
پیاز داغ 3 قاشق سوپخوری
فلفل و زردچوبه به میزان لازم
گوشت مغز ران 500 گرم
لوبیا چشم بلبلی 1 پیمانه
لپه یك دوم پیمانه
عدس 1 پیمانه
برنج 3 پیمانه
زعفران حل كرده 1 قاشق سوپخوری
كشمش یك دوم پیمانه
پیاز داغ را با مقداری روغن روی حرارت قرار دهید و فلفل و زردچوبه را به آن بیفزایید تا گرم شود. گوشت را به صورت ریز خرد نمایید و به پیاز اضافه كنید. سپس به میزان لازم آب به آن بیفزایید و زمان دهید تا گوشت پخته شود و آب آن تبخیر گردد. آنگاه لوبیا چشم بلبلی را (كه از شب قبل با مقداری آب خیس نمودهاید) روی حرارت قرار دهید تا پخته شود. لپه و عدس را نیز جداگانه با مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا پخته شوند. سپس آب حبوبات را خارج كنید و آنها را به گوشت بیفزایید و كمی تفت دهید. حالا نمك غذا را اندازه نمایید. اكنون برنج را كه از
3 ساعت قبل خیس نمودهاید، در آب جوش بریزید و پس از آنكه نرم شد، آبكش كنید. كف قابلمه مورد نظر را روغن و آب جوش بریزید و برای ته دیگ نان در كف قابلمه بگذارید. برنج را به همراه تركیب گوشت و حبوبات به صورت لایه لایه در قابلمه ریخته، زعفران را روی برنج بریزید و برنج را دم بگذارید. پس از نیم ساعت برنج شما آماده میباشد. برنج را در دیس مورد نظر بریزید و روی آن را با كشمش تفت داده تزیین نمایید.
یادآوری 1: به جای لپه میتوان از ماش نیز استفاده نمود.
یادآوری 2: برای تزیین غذا در صورت دلخواه، مقداری خلال پرتقال نیز به برنج اضافه كنید.