هویج پلو ویژه شب یلدا (شیراز) + فیلم
مــواد لازم:
پیاز 1 عدد
مرغ 700 گرم
هویج 250 گرم
شكر 100 گرم
برنج 4 پیمانه
زعفران دمكرده 2 قاشق سوپخوری
خلال پسته 2 قاشق سوپخوری
پیاز را به صورت ریز خرد كنید و با مقداری روغن روی حرارت قرار دهید تا كمی سبك شود. سپس مرغ را بیفزایید و با مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا مرغ پخته شود. بعد استخوانهای مرغ را جدا كنید و مرغ را خرد نمایید. آنگاه هویجها را به صورت خلال بسیار نازك خرد كنید و با مقداری روغن سرخ نمایید. در ظرفی جداگانه شكر را با یك پیمانه آب روی حرارت قرار دهید تا شكر حل و غلیظ شود. سپس با هویجها مخلوط كنید تا مقداری پخته شود.
برنج را كه از قبل خیساندهاید، در آبجوش بریزید و آبكش كنید. سپس در هنگام دم كردن، لابه لای برنج را از هویج آماده شده و مرغ خرد شده بریزید. حالا زعفران را نیز روی برنج ریخته و برنج را دم كنید. پس از آنكه برنج كاملاً دم كشیده شد، برنج را در دیس بكشید و روی آن خلال پسته بریزید. در صورت دلخواه، میتوانید از مقداری خلال بادام یا بادام درسته جهت تزیین استفاده نمایید.
این غذا، یكی از معروفترین غذاهای شب یلدا است كه در شیراز پخته میشود.