سبزیپلو با ماهی
مــواد لازم:
سبزی پلو 5/1 كیلوگرم
برنج 1 كیلوگرم
كره (یا روغن مایع) 200 گرم
زعفران حلشده در آب 3 قاشق سوپخوری
ماهی سفید 2 كیلوگرم
نمك و فلفل به میزان لازم
آبلیمو به میزان لازم
تره، جعفری، گشنیز، شبت و سیر تازه
سبزی را پاك كرده، خوب بشویید و بگذارید تا آب آن كاملا برود و سپس خرد كنید. برنج را با نمك از چند ساعت قبل خیس كرده و سپس آبكش نمایید. برنج را كمی زندهتر بردارید. ته قابلمه مقداری روغن آبكرده بریزید و چند كفگیر برنج آبكش شده را در آن ریخته و روی آن سبزی خرد شده بریزید. سپس مجددا برنج را ریخته و سبزی را لابهلای برنج بریزید. در آخر با برنج سفید روی سبزیپلو را بپوشانید. برنج را روی حرارت قرار دهید. هنگامی كه بخار آن درآمد، زعفران حلشده را روی برنج بریزید و كاغذ روغنی را خیس كنید و روی برنج قرار دهید و اجازه دهید برنج با حرارت ملایم دم بكشد.
برای پخت ماهی، ماهی را پاك كرده و بشویید و بگذارید آب اضافه آن برود. سپس با نمك، فلفل، آبلیمو و زعفران سس درست كرده و ماهی را 3-2 ساعت در این سس قرار دهید تا مزهدار شود. سپس در روغن یا داخل فر آن را سرخ كنید.