خورش به
مــواد لازم:
روغن مایع مخصوص سرخ كردن 100 گرم
پیاز خرد شده 1 عدد
گوشت ماهیچه یا مغز ران گوسفند (بدون استخوان) نیم كیلوگرم
به 1 كیلوگرم
رب گوجه فرنگی 2 قاشق سوپخوری
شكر 2-1 قاشق سوپخوری
آبلیموی تازه 4-3 قاشق سوپخوری
زعفران دمكرده 3-2 قاشق سوپخوری
نمك و فلفل به مقدار لازم
مقداری روغن در ظرف مناسبی بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا طلایی شود. سپس گوشت را اضافه كنید و كمی دیگر تفت دهید. 3-2 لیوان آب اضافه نمایید و اجازه دهید با حرارت ملایم پخته شود. در این فاصله به را پوست گرفته، چهارقاچ كنید. حالا دانههای آن را جدا كرده و به قطعات نسبتا ضخیم برش دهید. در تابه كمی روغن بریزید. به را در آن تفت دهید. در اواخر پخت به را به گوشت اضافه كنید (توجه داشته باشید به نباید زیاد له شود). رب گوجه فرنگی را نیز در كمی روغن تفت دهید و به همراه شكر، آبلیمو، زعفران، نمك و فلفل به خورش بیفزایید. اجازه دهید خورش با حرارت ملایم بجوشد و جا بیفتد.
پیشنهاد: در صورت تمایل میتوانید خورش به را با لپه نیز تهیه نمایید. در این صورت 100 گرم لپه را كمی با روغن تفت دهید و به گوشت اضافه كنید.