آش آبغوره
مــواد لازم:
برنج 1 لیوان (200 گرم)
لوبیا چشمبلبلی یكدوم لیوان (100 گرم)
عصاره گوشت 3 لیوان (750 میلیلیتر)
سبزی خرد شده (تره و جعفری) 1 كیلوگرم
گوشت چرخكرده 250 گرم
پیاز رنده شده 1 عدد
نمك، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی 3-2 قاشق سوپخوری
روغن مایع 4-3 قاشق سوپخوری
پیازداغ 5-4 قاشق سوپخوری
نعناع داغ 4-3 قاشق سوپخوری
آبغوره 5/1-1 لیوان
برنج و لوبیا را جداگانه با آب گرم به مدت 4-3 ساعت خیس كنید. لوبیا را با مقداری آب و نمك بپزید و سپس از صافی رد كنید تا آب اضافی آن گرفته شود.
در ظرف مناسبی برنج را با عصاره گوشت و مقداری آب بپزید. سپس سبزی و لوبیا را بیفزایید و صبر كنید تا دوباره آش جوش بیاید. گوشت چرخكرده را با پیاز، نمك و فلفل مخلوط كنید و كوفته ریزه تهیه نمایید و در كمی روغن تفت دهید و به آش در حال جوش اضافه كنید. رب گوجه فرنگی را در روغن تفت دهید و زردچوبه را بیفزایید و كمی دیگر تفت دهید و سپس به همراه پیازداغ، نعناعداغ، نمك و فلفل به آش بیفزایید و اجازه دهید تا آش بجوشد و جا بیفتد. در نهایت آبغوره را اضافه كنید و پس از چند جوش از روی حرارت بردارید. اكنون با نعناعداغ و پیازداغ تزیین و سرو نمایید.