عدسپلوی مصری
مــواد لازم برای 6 تا 8 نفر:
عدس خیسانده 350 گرم (یك و یكدوم پیمانه)
پیاز 2 عدد درشت
روغن زیتون 3 قاشق سوپخوری
نمك و فلفل سیاه به میزان لازم
زیره سبز سائیده 1 قاشق سوپخوری
دارچین سائیده یكدوم قاشق سوپخوری
برنج دانهبلند 225 گرم (یك پیمانه سر پُر)
برگ جعفری برای تزئین به میزان لازم
عدس را درون صافی بریزید تا آبش گرفته شود. بعد آن را در تابه مناسبی بریزید، بهگونهای كه تا 5 سانتیمتر روی آن را آب بپوشاند و روی حرارت بگذارید. وقتی شروع به جوشیدن كرد، به مدت
40 دقیقه تا یك ساعت و نیم صبر كنید تا عدس بپزد. سپس آن را آبكش كنید و كنار بگذارید. حالا یكی از پیازها را خرد و یكی دیگر را ورقهورقه كنید. اینك 15 میلیلیتر (1 قاشق سوپخوری) از روغن را گرم نمایید و پیاز خردكرده را در آن تفت دهید. آنگاه، عدس، نمك، فلفل، زیره و دارچین را اضافه كنید. اكنون مقدار برنج یادشده و به همان اندازه آب را بردارید و به مخلوط عدس بیفزایید. سپس درِ ظرف را بگذارید و به مدت 20 دقیقه صبر كنید تا برنج و عدس آرامآرام بپزند. حالا روغن باقیمانده را در تابه گرم نمایید و پیازهای ورقهكرده را در آن سرخ كنید تا طلایی رنگ شوند. اینك عدسپلوی آماده را در ظرف زیبایی بكشید و با حلقههای پیاز و جعفری بیارایید.