كُــبـــه
طرز تهیه
برنج 1 پیمانه
نمك مقداری
پودر لیموعمانی 1 قاشق چایخوری
پودر زیره 1 قاشق چایخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
مواد لازم میانی:
پیاز نگینی سرخ شده 4 قاشق سوپخوری
گوشت چرخكرده 500 گرم
رب گوجهفرنگی 2 قاشق سوپخوری
نمك، فلفل و روغن به مقدار لازم
جعفری خردشده 2 قاشق سوپخوری
برنج را بشویید و با 2 پیمانه آب و 1 قاشق چایخوری نمك در قابلمهای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا برنج نرم شود. سپس آن را آبكش كنید و اجازه دهید سرد شود. آنگاه برنج را در غذاساز بریزید و پودر لیموعمانی، پودر زیره، كمی نمك و زردچوبه را بیفزایید و برنج را میكس نمایید.
حالا دست خود را در كاسه آب سرد كه كنار دستتان قرار دادهاید، بزنید و از خمیر به اندازه یك تخممرغ بردارید و در دستتان فرم دهید.
سپس وسط آن را با انگشت شست حفرهای ایجاد كنید و یك قاشق چایخوری از مواد میانی در حفره بریزید. اكنون حفره را دوباره با انگشتان ببندید و به شكل توپ درآورید و كبه را در سینی بچینید. تمام برنج را به همین صورت به شكل پرتقالهای كوچك درست كنید. سپس روغن را در ظرف گودی بریزید و روی حرارت قرار دهید. حالا گلولهها را در روغن داغ سرخ كنید. سپس شعله را ملایم نمایید تا كبهها خوب سرخ شوند. اكنون كبهها را روی هوله كاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
روش تهیه مواد میانی:
مقداری روغن در تابه بریزید و پیاز را اضافه كنید. سپس گوشت چرخكرده را بیفزایید و هم بزنید تا گوشت سرخ شود. آنگاه رب گوجهفرنگی و در پایان، نمك، فلفل و جعفری را اضافه نمایید.
یادآوری:
كبه یك غذای عربی ویژه لبنان، فلسطین، سوریه و عراق است، ولی در شهر خوزستان نیز تهیه میشود. تفاوت كبهها با هم در استفاده از برنج یا بلغور گندم و آبدار یا خشك سرو نمودن كبه و خام یا پخته درست كردن آن میباشد.