مهدیه ولینژاد
مواد لازم
مایه خمیر فوری 8 گرم
شیر ولرم 250 میلیلیتر (1 پیمانه)
شکر 50 گرم
آرد 450 گرم
کره 55 گرم
تخممرغ 1 عدد
نمک یک دوم قاشق چایخوری
کرملیمو دوسوم پیمانه
مواد لازم رویه
کره آبکرده 20 گرم
شکر 2 قاشق سوپخوری
روش تهیه
مایه خمیر، نیمی از شیر و 1 قاشق سوپخوری از شکر را در کاسه کوچکی بریزید و مخلوط کنید. رویش را بپوشانید و 10 دقیقه کنار بگذارید تا مایه خمیر فعال و تخمیر شود. سپس آرد، باقیمانده شکر، کره، تخممرغ، شیر و نمک را در کاسه همزن برقی بریزید و مایه خمیر عمل آمده را نیز بیفزائید. آنگاه این مخلوط را با همزن برقی و با مفتول مخصوص خمیر هم بزنید تا خمیر صاف و یکدستی حاصل شود. حالا خمیر به دست آمده را در کاسه چربکرده بگذارید، رویش را بپوشانید و 45 دقیقه در دمای محیط نگه دارید تا حجم خمیر زیاد شود. اکنون خمیر را 2 قسمت کنید و هر قسمت را به شکل توپ درآورید. سپس هر قسمت را به اندازه 12×18 سانتیمتر باز کنید و رویش کرم لیمو بمالید و خمیر را تا کنید. اینک خمیر را از درازا به عرض 2 سانتیمتر برش دهید و هر یک را بتابانید و به دور خودش بپیچید. آنگاه خمیرها را در سینی شیرینیپزی بچینید، رویش را بپوشانید و 15 دقیقه کنار بگذارید تا حجمشان زیاد شود.
اینک روی خمیرها کره بمالید و شکر بپاشید و بریوش را به مدت تقریبی 30 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید. همینکه بریوش پخت و طلائی رنگ شد، آن را از فر درآورید و روی پنجره سیمی خنک کنید و برای پذیرائی در ظرف زیبا و مناسبی بچینید.
روش تهیه کرم لیمو
یکچهارم پیمانه آب لیمو را همراه با یک قاشق سوپخوری پوست لیموی رنده کرده، 50 گرم شکر، 3 قاشق سوپخوری آرد ذرت و یکدوم پیمانه آب در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت پیوسته هم بزنید تا کرم بپزد و غلیظ شود. سپس آن را از روی حرارت بردارید و 20 گرم کره به کرم افزوده و مخلوط نمائید. حالا رویش را بپوشانید و بگذارید کاملا خنک شود.