با رسیدن فصل پاییز طبخ انواع خوراکی با کدو حلوایی، مانندبورانی یا خورش کدو حلوایی و ... در خانهها شروع میشود. کاکا نیز نام دیگر شیرینی خاکاره دبیج، شیرینی سنتی استان گیلان بوده که در واقع نوعی پنکک است که با کدو حلوایی تهیه میشود. این شیرینی در قسمتهای مختلف استان گیلان به سبکهای متفاوتی درست میشود. استفاده از پوره کدو حلوایی در این نوع شیرینی، علاوه بر ایجاد رنگی طبیعی باعث افزایش ارزش غذایی آن میشود. در این مطلب با طرز تهیه کاکا کدو حلوایی با ما همراه باشید.
طرز تهیه کاکا کدو حلوایی بدون آرد برنج
مواد لازم | |
آرد گندم الک شده | 1 پیمانه |
پوره کدو حلوایی | 1 پیمانه |
تخم مرغ | 1 عدد |
گلاب | 1/4 پیمانه |
شیر | 1-2 قاشق غذاخوری |
شکر | 1/2 پیمانه |
بیکینگ پودر | 1 قاشق چایخوری |
پودر دارچین و پودر هل | 1 قاشق چایخوری |
نمک | 1/8 قاشق چایخوری |
روغن مخصوص سرخ کردن | به میزان لازم |
دستور تهیه
- کدو حلوایی را بشویید، سپس آن را از وسط به دو نیم تقسیم کنید.
- تخمهای کدو حلوایی را خارج کنید، آن را به تکههای بزرگ برش بزنید و پوست آن را بگیرید.
- گوشت کدو حلوایی را در قابلمهای ریخته، نیم فنجان آب به آن اضافه کنید، در قابلمه را بسته و روی حرارت ملایم قرار دهید.
- صبر کنید تا کدو حلوایی روی حرارت ملایم کاملا پخته و نرم شده و آب آن کاملا تمام شود، سپس حرارت را خاموش کرده و کدو حلوایی را له کنید تا به شکل پوره درآید.
- تخم مرغ، شکر، کدوی پخته، آرد، گلاب، شیر، بیکینگ پودر، نمک، پودر دارچین و پودر هل را در کاسهای ریخته و خوب هم بزنید تا یکدست شوند و غلظتی شبیه فرنی پیدا کنند.
- روی ظرف را سلفون بکشید و اجازه دهید به مدت یک ساعت در یخچال استراحت کند.
- روغن را در تابه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود، سپس با ملاقه از مایه کاکا در روغن داغ بریزید.
- در تابه را بسته و اجازه دهید یک طرف کاکا پخته و پف کند، سپس شیرینیها را برگردانید تا طرف دیگر نیز بپزد.
طرز تهیه کاکا کدو حلوایی با آرد برنج
مواد لازم | |
پوره کدو حلوایی | 1.5 لیوان |
آرد گندم | 1 لیوان |
آرد برنج | 1 لیوان |
تخم مرغ | 2 عدد |
بکینگ پودر | 1 قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده | 1 قاشق غذاخوری |
پودر دارچین | 1 قاشق چایخوری |
پودر هل | 1 قاشق چایخوری |
گلاب | 3 قاشق غذاخوری |
نمک | 1 پنس |
شیر | به میزان لازم |
شکر | 6-8 قاشق غذاخوری |
روغن | به میزان لازم |
روش تهیه
- پوره کدو حلوایی را به روش ذکر شده در فوق تهیه کنید.
- تخم مرغها را در کاسهای شکسته، شکر را به آن اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه هم بزنید.
- گلاب، دم کرده زعفران، دارچین و هل را به مخلوط فوق افزوده و هم بزنید تا مخلوط شوند.
- آرد گندم، آرد برنج، بیکینگ پودر و نمک را مخلوط کرده و یکی دو بار الک کنید.
- مخلوط آرد را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید، سپس شیر را کم کم به مخلوط اضافه کرده و با چنگال یا همزن دستی هم بزنید تا مواد یکدست شوند و غلظتی شبیه فرنی پیدا کنند.
- روی ظرف را سلفون کشیده و حدود ۸۰-۶۰ دقیقه در یخچال قرار دهید.
- پس از این مدت، مایه کاکا را مانند کوکو سیب زمینی در روغن سرخ کنید.
نکات مهم
- افزودن مقداری مغز گردوی خرد شده به مایه کاکا باعث خوشمزهتر شدن آن میشود.
- تهیه کاکا با شیر، باعث لطیف شدن شیرینی میشود که به جای آن میتوانید از ماست نیز استفاده کنید.
- بعضی از کدوها شیرین هستند و نیاز به مقدار شکری کمتری دارند، بنابراین میزان شکر مورد استفاده برای تهیه کاکا را بسته به ذائقه خود میتوانید کم و زیاد کنید.
سخن آخر
کاکا کدو حلوائی یکی از شیرینیهای مخصوص استان گیلان است که به عنوان دسری خوشمزه و خوشرنگ مورد استفاده قرار میگیرد. تهیه کاکای کدو حلوایی بسیار آسان و سریع بوده و میتوانید برای یک عصرانه دلچسب نیز آن را تهیه کنید.