نان شیرمال یکی از نانهای سنتی است که در استانهای غربی ایران پخت آن رایج است. این نان خوشمزه سال هاست که جای خود را در قلب همهی ما باز کرده است و ما را به یاد خاطرات خوشمان میاندازد. این نان را همیشه لازم نیست از بیرون تهیه کنید؛ بلکه میتوانید با تهیه نان شیرمال خانگی از تازگی و طعم دوست داشتنی آن همیشه و همه جا لذت ببرید. به علاوه لذت آشپزی و تهیه نان در خانه اصلا قابل توصیف نیست و همه را خوشحال میکند.
تهیه نان شیرمال اصلا کار سختی نیست. ما در این مطلب نکاتی که برای پخت این نان لازم است را به طور کامل توضیح میدهیم.
مواد لازم:
آرد ۶-۵ فنجان
روغن دوسوم فنجان
زردهتخممرغ ۲ عدد
شیر یک فنجان
شکر دوسوم فنجان
مایع خمیر یک قاشق سوپخوری
نمک یک قاشق چایخوری
آب ولرم به مقدار کافی آب
زنجبیل در صورت تمایل یک قاشق چایخوری برای تزیین روی نان
کنجد یکسوم فنجان
کره و شیر کمی
طرز تهیه:
مایع خمیر و یک قاشق مرباخوری از شکر را در شیر گرم حل کرده و میگذاریم تا کاملا پف کند. آرد را در ظرف بزرگی ریخته، روغن، شکر، زرده تخممرغ و در صورت تمایل زنجبیل را هم به آن افزوده و آب را به تدریج به آن اضافه کرده و مخلوط را خوب به هم میزنیم که خمیر به دست آمده نرم باشد.
۵ یا ۶ دقیقه خمیر را خوب ورز داده و آن را به ۴ یا ۶ قسمت مساوی تقسیم و گلوله گلوله میکنیم. روی خمیر را میپوشانیم تا جا بیفتد، سپس سینی فر را کمی چرب میکنیم. آن را در سینی فر قرار داده و با قالب گرد روی خمیر را نقش میدهیم. کنجد و زرده تخممرغ را با یک قاشق مرباخوری مخلوط کرده و روی خمیر میمالیم. سینی را در وسط فر با حرارت ۳۵۰ درجه گذاشته تا نان پخته و طلایی شود، سپس سینی را از فر خارج کرده، نان را بگذارید کمی سرد شود، بعد روی آن کمی شیر میپاشیم و کره میمالیم که نان براق و نرم شود. نانها را دو به دو از پشت به هم میچسبانیم و در داخل نایلون میگذاریم تا خشک نشوند.
منبع: روزنامه شهروند