۱. طرز تهیه نان کروسان ساده
مواد لازم (برای۴ تا ۵ نفر) | |
آرد | ۱ پیمانه |
شکر | ۱ قاشق چای خوری |
شیر | ۱/۴ پیمانه |
کره رنده شده | ۱۰۰ گرم |
وانیل | ۱ قاشق چای خوری |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
خمیرمایه | ۱ قاشق چای خوری |
کره ذوب شده | ۳۰ گرم |
نمک | ۱ پنسه |
دستور تهیه
*ابتدا شیر ولرم را با خمیر مایه و شکر مخلوط کنید و آن را کنار بگذارید تا استراحت کند و عمل آید.
*در یک ظرف جدا تخم مرغ و وانیل را با هم مخلوط کنید و با چنگال خوب بزنید تا از حالت لختگی خارج شود.
*کره ذوب شده را به خمیر به عمل آمده اضافه و مخلوط کنید، آرد و نمک را الک و به آن اضافه کنید و مواد را با یکدیگر مخلوط نمایید تا یک خمیر یک دست به دست آید. آن را کنار بگذارید تا حجیم شود، سپس به مدت ۲ ساعت در یخچال نگهداری کنید.
*پس از ۲ ساعت خمیر را با وردنه باز کنید و کره رنده شده را روی آن پخش کنید. سپس خمیر را تا بزنید و دوباره با وردنه صاف کنید، این عمل را ۴ بار تکرار کنید و پس از دفعه چهارم آن را یک شب تا صبح در یخچال نگهداری کنید.
*روز بعد خمیر را باز کنید و به یک مربع ۲۵ در ۲۵ صاف کنید و وردنه بکشید و به چهار مثلث یک اندازه تقسیم کنید.
*مثلثها را از راس به سمت قائده بپیچانید.
کف سینی فر یک کاغذ روغنی پهن کنید و رولهای آماده شده را روی آن بچینید و سینی را به مدت ۳۰ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد بگذارید تا بپزد.
نان کروسان ساده شما آمادهی سرو است ...
۲. طرز تهیه نان کروسان شکلاتی
مواد لازم (برای ۱۰ نفر) | |
تخم مرغ | دو عدد بزرگ |
شکلات | به مقدار لازم |
شیر | ۱ لیوان |
آرد | ۴ لیوان |
خمیر مایه فوری | یک قاشق سوپخوری |
شکر | نصف لیوان |
کره | ۱۱۰ گرم |
نمک | ۱/۸ قاشق چایخوری |
زمان لازم برای آماده سازی و پخت ۴ ساعت
طرز تهیه
*آرد و نمک را با هم مخلوط کنید و سه مرتبه آن را الک کنید.
*دو قاشق شکر و شیر را درون یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت متوسط بگذاید تا شیر گرم شود و شکرها حل شوند.
*پس از آن خمیر مایه فوری را به شیر ولرم اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید، سپس مخلوط خمیر مایه و شیر را به مدت ۱۰ دقیقه در مکانی گرم قرار دهید تا خمیر مایه عمل آید.
*تخم مرغها را درون یک ظرف مجزا بشکنید و با کرهی نرم شده و باقی ماندهی شکر مخلوط کنید و هم بزنید.
*دو سوم آرد را به مایه اضافه کنید و آن را با یک لیسک یا یک قاشق به حالت دورانی هم بزنید.
*خمیر را کمی با دست ورز بدهید.
*باقی ماندهی آرد را نیز آهسته آهسته به آن اضافه کنید و خمیر را چندین مرتبه بکوبید و دوباره جمع کنید تا به خوبی ورز داده شود.
*یک ظرف تمیز بردارید و روی سطح آن کمی آرد بپاشید، سپس خمیر را درون آن بگذارید و روی ظرف را با یک پارچهی نمدار بپوشانید و به مدت ۲ ساعت در یک محیط گرم قرار دهید تا حجم خمیر دو برابر شود.
*پس از دو ساعت خمیر را روی سطح صاف به شکل دایره پهن کنید و به شکل مثلث برش دهید (مثل پیتزا برش دهید).
*کف سینی فر را کمی چرب کنید و فر را روی درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود.
*روی هر برش مثلثی شکل کمی شکلات بریزید، سپس برشها را بپیچید و در سینی فر بگذارید.
*روی سینی را به مدت ۳۰ دقیقه با یک پارچه نمدار بپوشانید.
*سپس سینی را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه درون فر قرار دهید.
نان کروسان شکلاتی آمادهی سرو است ...
چند نکته در تهیه نان کروسان!
*در هنگام پخت نان ظرف آبی در فر قرار دهید تا رطوبت و بخار آب باعث نرم و لطیفتر شدن نانها بشود.
*میتوانید قبل از اینکه سینی را درون فر بگذارید روی خمیرهای پیچیده شده کمی کنجد بپاشید.
*میتوانید علاوه بر شکلات در وسط نان کروسان از خلال بادام، پسته، گردو و یا کشمش (بسته به میل و ذائقهی خودتان) استفاده کنید. اگر تمایل به استفاده از خلال بادام یا پسته دارید برای تردتر و خوشمزهتر شدن مغزها آنها را به مدت ۶ ساعت درون مخلوط گلاب ، آب و عسل قرار دهید.
*در هنگام پخت نان کروسان اگر بعد از پخت نانها روی آنها طلایی مایل به قهوهای نشد میتوانید گریل فر را روشن کنید تا نانها به خوبی پخته شوند.