لیلا آیاتی صفت
مواد لازم برای 8 عدد
آرد نان 450 گرم
آرد سفید 225 گرم
نمك یكدوم قاشق چایخوری
كره آبكرده 2 قاشق سوپخوری
آب 250 میلیلیتر (1 پیمانه)
روغن مخصوص سرخكردنی 60 میلیلیتر (یكچهارم پیمانه)
مواد لازم میانی
سیبزمینی پوستكنده و خردكرده 640 گرم
روغن مایع 1 قاشق سوپخوری
نمك 1 قاشق چایخوری
زیره آسیابكرده 2 قاشق چایخوری
پودر خردل 1 قاشق چایخوری
آب 180 میلیلیتر (سهچهارم پیمانه)
روش تهیه نان پراتا با سیبزمینی
هر دو آرد، نمك و كره را در كاسه مناسبی بریزید و آب را كمكم بیفزائید تا خمیر مناسبی به دست آید. آنگاه خمیر را روی سطح آرد پاشیده، 10 دقیقه ورز دهید تا صاف و یكدست شود و آن را در كاسه چربكرده قرار دهید. سپس رویش را با نایلون محافظ بپوشانید و به مدت تقریبی 1 ساعت در دمای محیط نگه دارید. در این میان مواد میانی را فراهم كنید.
حالا خمیر را به 16 قسمت مساوی تقسیم كنید و هر تكه را به قطر 14 سانتیمتر باز كنید. بین هر لایه خمیر نایلون بگذارید تا به هم نچسبند و آنها را روی هم بچینید. اینك روی نیمی از دایرههای خمیر را با مایه میانی بپوشانید به گونهای كه یك سانتیمتر از اطرافش خالی بماند.
آنگاه لبههای خمیر را با آب مرطوب كنید و با باقیمانده دایرههای خمیر روی مواد میانی را بپوشانید و دو لبه خمیر را خوب به هم بچسبانید. سپس روغن را در تابه بزرگ و مناسبی بریزید و روی حرارت قرار دهید و پراتاها را یكییكی در روغن سرخ كنید تا برشته و طلائی رنگ شوند. پراتا را روی هوله كاغذی آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافیاش گرفته شود و برای پذیرائی در ظرف مناسبی بچینید.
روش تهیه مواد میانی: سیبزمینیها را بپزید و پوره كنید. روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی اجاق گرم كنید. آنگاه نمك، زیره و خردل را بیفزائید و تفت دهید. سپس سیبزمینی و آب را به آن بیفزائید و 10 دقیقه روی حرارت هم بزنید تا كاملاً صاف و یكدست شود.