اعظم گلزارمنش
مواد لازم نان خرما و زيره
پودر مایه خمیر سه چهارم قاشق چایخوری
آب ولرم 80 میلی لیتر (یك سوم پیمانه)
شكر 20 گرم
خرمای خشك بدون هسته 9 عدد
آرد سبوسدار 100 گرم
آرد سفید 120 گرم
نمك دریا 1 پینچ
زردچوبه دو سوم قاشق چایخوری
روغن زیتون 3 قاشق سوپخوری
موز ورقهای خرد كرده 1 عدد
زیره آسیاب كرده برای روی خمیر به میزان لازم
بادام آسیاب كرده برای روی خمیر به میزان لازم
روش تهیه نان خرما و زيره
مایه خمیر، آب ولرم و 1 قاشق چایخوری از شكر را در كاسه كوچكی بریزید، رویش را بپوشانید و 10 دقیقه كنار بگذارید تا مایه خمیر فعال شود. آنگاه خرما را در یك دوم پیمانه آب جوش بریزید و 10 دقیقه، كنار بگذارید. سپس آرد سبوسدار، آرد سفید، باقیمانده شكر، نمك و زردچوبه را در ظرف مناسبی بریزید و مخلوط كنید.
حالا مایه خمیر عمل آمده، روغن زیتون و یك سوم پیمانه آب ولرم، به آرد بیفزائید و مخلوط كنید تا خمیر مناسبی بهدست آید. اكنون خمیر را به مدت تقریبی 10 دقیقه ورز دهید تا صاف و یكدست شود و بعد آن را در كاسه چربكرده بگذارید. حالا روی خمیر را بپوشانید و به مدت تقریبی 1 ساعت، در جای گرم نگه دارید تا حجمش دو برابر شود. اینك هوای خمیر را با فشار دستتان، بگیرید و 1 ساعت دیگر به آن استراحت دهید. آنگاه خمیر را روی سطح آرد پاشیده، باز كنید و با برشگر دلخواهتان، دایرههائی از خمیر ببرید.
حالا خرما را در صافی بریزید و ریز خرد كنید. سپس روی نیمی از دایرههای خمیر، قدری خرما و 2 برش موز بگذارید و با باقیمانده خمیر، رویشان را بپوشانید و لبههای آن را به هم بچسبانید. اكنون خمیرها را در سینی شیرینی پزی دارای كاغذ روغنی بچینید، روی سینی را بپوشانید و در حدود 15 دقیقه دیگر، در جای گرم نگه دارید. اینك روی خمیرها مخلوط زیره و بادام بپاشید و به مدت تقریبی 15 دقیقه، در فر گرم كرده با دمای 200 درجه سانتیگراد بپزید تا طلائی رنگ شود.