لیلا آیانی صفت
مواد لازم نان تابیده كره ای
برای 1 قرص نان
پودر مایه خمیر 10 گرم
شكر 1 قاشق سوپخوری
شیر ولرم 250 میلی لیتر (1 پیمانه)
تخم مرغ 1عدد
روغن مایع 125 میلی لیتر
نمك یك دوم قاشق چایخوری
آرد نان 500-550 گرم
كره آبكرده و خنك شده 50 گرم
شكر برای روی خمیر 100 گرم
مواد لازم رویه
زرده تخم مرغ 1 عدد
خامه 1 قاشق سوپخوری
روش تهیه نان تابیده كره ای
مایه خمیر، شكر و یك چهارم پیمانه از شیر را در كاسه كوچكی بریزید، رویش را بپوشانید و كنار بگذارید تا مایه خمیر فعال شود. آنگاه تخممرغ، روغن مایع، نمك و باقیمانده شیر را در كاسه مناسبی بریزید و مایه خمیر ورآمده را به آن بیفزائید. حالا آرد را كمكم افزوده و هم بزنید تا خمیر مناسبی حاصل شود.
سپس خمیر فراهم كرده را روی سطح آرد پاشیده، ورز دهید تا صاف و یكدست شود. بعد آن را در كاسه چربكرده بگذارید. روی خمیر را بپوشانید و كنار بگذارید تا حجم خمیر دو برابر شود. اینك خمیر را به 4 قسمت مساوی تقسیم كنید و هر قسمت را با وردنه، به قطر 25 سانتیمتر باز كنید. یكی از خمیرها را در سینی شیرینی پزی دارای كاغذ روغنی قرار دهید و رویش كره آبكرده بمالید.
سپس قدری شكر روی آن بپاشید. به همین ترتیب سه لایه خمیر را روی هم بگذارید و بینشان كره بمالید و شكر بپاشید. اكنون خمیر را به 9 قسمت مساوی برش دهید به گونهای كه 9 مثلث ایجاد شود. تكههای خمیر را از سینی جدا كنید و برشگری را به قطر 10 سانتیمتر، وسط سینی روی كاغذ بگذارید.
آنگاه هر مثلث را از راس تا 2 سانتیمتر مانده به قائده آن، برش دهید و به هم بتابانید. حالا 6 تكه از خمیر تابیده را دور برشگر بچینید و برشگر را بردارید. سپس سه تكه دیگر خمیر را، مابین 6 خمیر روی سینی بگذارید و از اضافههای خمیر، یك گل درست كنید و در مركز خمیر قرار دهید. اینك روی سینی را بپوشانید و خمیر را 20 دقیقه، در دمای محیط نگه دارید تا حجمش دو برابر شود. اینك روی خمیر، از مخلوط زرده تخممرغ و خامه بمالید و نان را به مدت تقریبی 20-25 دقیقه، در فر گرم كرده با دمای 180 درجه سانتیگراد، بپزید.