ليلا آيانی صفت
مواد لازم براي 4 عدد
پودرمايه خمير 5 گرم
آب ولرم 250 ميلي ليتر (1 پيمانه)
شكر يك دوم قاشق چايخوری
آرد نان 250 گرم
نمك 1 قاشق چايخوری
شير برای روی خمير 1 قاشق سوپخوری
كنجد به ميزان لازم
روش تهیه
مايه خمير، 60 ميلي ليتر(يك چهارم پيمانه) ازآب ولرم و شكر را در كاسة كوچكی بريزيد، رويش را بپوشانيد و 10 دقيقه كنار بگذاريد تا مايه خمير فعال شود. آنگاه آرد و نمك را در كاسة بزرگی بريزيد و در مركز آن حفرهای بسازيد.
سپس مايه خمير ورآمده را درون اين حفره بريزيد، مخلوط كنيد و باقيماندة آب را كم كم به آن بيفزائيد تا خمير نرم و مناسبی حاصل شود. حالا خمير فراهم كرده را روی سطح آرد پاشيده، خوب ورز دهيد تا صاف و يكدست شود و آن را در كاسة چربكرده، بگذاريد.
رويش را بپوشانيد و يك ساعت در محيط آشپزخانه نگه داريد تا حجمش دو برابر شود. اينك هوای خمير را با فشار دستتان بگيريد و آن را به 4 قسمت مساوی تقسيم كنيد. سپس هر تكة خمير را به شكل توپ درآوريد و با فاصله از يكديگر، در سيني چربكردة شيرينی پزي بچينيد.
حالا روی خمير را بپوشانيد و در حدود نيم ساعت در محيط آشپزخانه نگه داريد تا حجم خميرها دو برابر شود. اكنون روی خميرها قدری شير بماليد و در صورت دلخواه، كنجد بپاشيد. سپس سينی را در فر گرم كرده با دمای 180 درجة سانتيگراد قرار دهيد و به مدت تقريبي 15 دقيقه، نانها را بپزيد.