افسانه ظروفی
مواد لازم برای حدود 20 عدد
شیر ولرم 250 میلی لیتر (1 پیمانه)
آب ولرم 60 میلی لیتر (یك چهارم پیمانه)
وانیلین یك چهارم قاشق چایخوری
كرة نرم شده 120 گرم
تخم مرغ همزده 2 عدد
نمك یك دوم قاشق چایخوری
شكر 90 گرم
آرد 625 گرم
پودر مایه خمیر 3 قاشق چایخوری
مواد لازم میانی
كرة نرم شده 125 گرم
شكر 180 گرم
دارچین آسیاب كرده 2-3 قاشق سوپخوری
گردوی برشته و ریز خرد كرده 100 گرم (در صورت دلخواه)
روش تهیه
همة مواد لازم خمیر را در كاسة همزن برقی بریزید و با مفتول مخصوص خمیر، آن را هم بزنید تا خمیر نرم و مناسبی به دست آید. چنانچه خمیر بیش از حد چسبنده بود، قدری آرد را كم كم به آن بیفزائید (هربار 1 قاشق سوپخوری) و چنانچه بیش از حد خشك بود، هربار یك قاشق سوپخوری آب ولرم به آن بیفزائید.
آنگاه خمیر را روی سطح آرد پاشیده، ورز دهید تا صاف و یكدست شود. بعد آن را در كاسة چربكرده بگذارید، رویش را بپوشانید و صبر كنید تا حجم خمیر دو برابر شود. حالا خمیر را به اندازة تقریبی 40×60 سانتیمتر باز كنید و كرة نرم مواد میانی را رویش بمالید.
سپس مخلوط شكر، دارچین و گردو را روی آن بپاشید و خمیر را از درازا رول كنید. اكنون آن را به عرض تقریبی دو و نیم سانتیمتر ببرید و با فاصله ازهم، روی سینی چربكرده بچینید و قدری روی رولها را با دستتان تخت كنید.
اینك روی سینی را بپوشانید و در حدود 45-60 دقیقه در جای گرم نگه دارید تا حجم خمیر دو برابر شود. حالا رولهای دارچینی را به مدت تقریبی 20-25 دقیقه، در فر گرم كرده با دمای 180 درجة سانتیگراد بپزید. اكنون رولهای دارچینی را برای پذیرائی، در ظرف زیبا و مناسبی بچینید.
یادآوری: میتوانید رولهای دارچینی را پس از برش و قرار دادن در سینی، با سلیفون بپوشانید و یك شب در یخچال نگه دارید. روز بعد آن را از یخچال درآورید و یك ربع در دمای محیط نگه دارید و بعد در فر بپزید.