نان روغنی
مواد لازم :
آب ولرم/۶۰ میلیلیتر (یكچهارم پیمانه)
شكر/ ۱ قاشق چایخوری
پودر مایه خمیر/ ۱ قاشق چایخوری
كرهی نرم/ ۱۲۰ گرم
ماست/ ۷۰ گرم
زنجفیل/ ۱ قاشق سوپخوری
تخممرغ/ ۱ عدد
نمك/ یكچهارم قاشق چایخوری
آرد/ ۳۰۰ گرم
مواد لازم برای تهیهی مواد میانی:
آرد/ ۱۰۰ گرم
كرم نرم ۵۰ گرم
پودر زنجفیل/ ۱ قاشق چایخوری
زعفران دمكرده/ ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه/ ۱ قاشق چایخوری
گردوی ریز خرد كرده / یكسوم پیمانه
شكر/ ۲ قاشق سوپخوری (در صورت تمایل)
مواد لازم برای رویه:
زردهی تخممرغ/ ۱ عدد
شربت غلیظ/ ۱ قاشق چایخوری
روش تهیه :
در كاسهای آب ولرم بریزید. شكر و مایه خمیر را بیفزائید و روی ظرف را بپوشانید و در محیط نسبتا گرمی بگذارید تا مایه خمیر فعال شود. در ظرفی دیگر، كره، ماست، زنجفیل، تخممرغ و نمك را خوب مخلوط نمائید. سپس مایه خمیر فعال شده را بیفزائید. آرد را بهتدریج اضافه كنید و ورز دهید. چنانچه خمیر به دست چسبید، با ورز دادن چسبندگی آن از بین میرود و لطیف و نرم میشود. حالا خمیر را در كاسهای آردپاشی شده قرار دهید و رویش آرد بپاشید و با هولهی آشپزخانه روی آن را بپوشانید و در محیط نسبتا گرمی قرار دهید تا حجم خمیر دو برابر شود. اینك هر بار از خمیر گلولهای بردارید و به شكل دایره باز كنید و در وسط آن مقداری از مواد میانی بگذارید و خمیر را جمع كرده، ببندید. سپس در سینی بچینید و با دست اندكی روی خمیر را فشار دهید تا كمی پهن شود. روی سینی را بپوشانید و در جای گرمی به مدت ۲۰ دقیقه بگذارید تا حجم خمیرها دو برابر شود. بعد از استراحت، روی خمیرها را با قالب گرد كوچك یا ماسوره (مانند تصویر) تزئین كنید و با مخلوط زردهی تخممرغ و شربت غلیظ، زرین نمائید و در فر (تاون) از قبل گرم شده، با دمای ۲۰۰ درجهی سانتیگراد یا ۴۰۰ درجهی فارنهایت، به مدت ۱۵ دقیقه بپزید.
روش تهیهی مواد میانی:
آرد را تفت دهید تا خامی آن گرفته شود ولی رنگش تغییر نكند. آنگاه از روی حرارت بردارید و كره، پودر زنجفیل، زعفران، زردچوبه، گردو و شكر را به آن بیفزائید و با قاشق هم بزنید تا كاملا مخلوط شود. مواد، به صورت كلی باید حالت پودری داشته باشد و كاملا سرد باشد.
یادآوری ۱: میتوانید نان روغنی را ساده و بدون مواد میانی درست كنید.