نان روگن
مواد لازم :
آرد/ ۵۰۰ گرم
شكر/ ۱ قاشق سوپخوری
پودر مایه خمیر/ ۸ گرم
آرد روگن/ ۵۰ گرم
روغن مایع/ ۱ قاشق سوپخوری
آب/ ۳۰۰ میلیلیتر
نمك/ ۵ گرم
روش تهیه :
در ظرفی، مواد خشك را كه شامل: (آرد، شكر، مایه خمیر و روگن میباشد) با هم مخلوط كنید و مقداری از آب را اضافه كنید و با قاشق چوبی هم بزنید و ۲-۳ دقیقه استراحت دهید تا مایه خمیر عمل كند. روغن مایع و بتدریج آب و نمك حل شده (در یك قاشق آب) را افزوده و با دست ۱۰ دقیقه ورز دهید. حالا خمیر را به صورت گرد یا لولهای چانه كنید و رویهی خمیر را، با دستمال آغشته به آب مرطوب نمائید و كنجد بپاشید. بهوسیلهی چاقوی تیز یا قیچی، میتوانید شكلهای مختلف از خمیر درست كنید. اینك آنها را در سینی چربشده بچینید و ۲۰ دقیقه استراحت دهید. سپس در طبقهی وسط فری كه از قبل گرم كردهاید، با دمای ۱۹۰ درجهی سانتیگراد، به مدت ۳۵-۴۰ دقیقه بپزید.
یادآوری ۱: نوع ورز دادن در خمیر بسیار مهم است.
یادآوری ۲: روغن و نمك را در اواخر كار به خمیر بیفزائید.
یادآوری ۳: روگن، نام نوعی آرد است كه از آسیاب كردن گندم سیاه بهدست میآید، شما میتوانید آرد روگن را از فروشگاههای نانهای حجیم تهیه كنید و نام دیگر آن چاودار است.